Cristiano Ronaldo, magician pe teren? Secretul din spatele driblingurilor sale

Ultima actualizare:
Iluzie optică
Iluzie optică

Putini sunt cei care se indoiesc de faptul ca pe terenul de fotbal Cristiano Ronaldo este un adevarat magician. Lupta pentru suprematie este insa crancena, deoarece exista si alti fotbalisti extrem de talentati, cum ar fi, ca sa dam doar un exemplu, Messi.

Recent, lui Ronaldo i-au sarit in ajutor cei de la Nike: au creat pentru el o incaltaminte speciala. Acesata se bazeaza pe iluzii optice care ar trebui sa deruteze adversarii si sa ii „pacaleasca" trimitandu-i in directia opusa celei in care Ronaldo de fapt s-ar misca.

Noile ghete „fermecate" ale lui Ronaldo se numesc Nike CR Mercurial Vapor Superfly III si au caracteristica de a avea o combinatie de imagini care ar trebui sa deruteze adversarii, mai ales pe cei care joaca in aparare. Acestia, uitandu-se la ghetele lui Ronaldo, ar avea greutati in descifrarea si anticiparea miscarii lui Cristiano, deoarece creierul este obisnuit cu un fel de simetrie care in aceasta situatie lipseste (sau mai bine zis este altfel decat se astepta).

Ar fi oare acesta un avantaj nedrept?

Pana una-alta, se pare ca lucrurile nu merg chiar cum au sperat creatorii de la Nike sau Ronaldo insusi - deoarece meciul recent, de pe 10 decembrie 2011, Real Madrid - Barcelona, s-a incheiat cu o infrangere 1-3 a madrilenilor, cea in care joaca Ronaldo. Cei de la Nike incearca perfectionarea iuziilor optice; sa vedem ce va urma.

Legat de iluziile optice, intens studiate deoarece ne dau informatii asupra functionarii creierului, incheiem cu imaginea de mai jos - cercuri care nu par cercuri si in plus se misca...oare?


    Iluzie optică
Iluzie optică

Cătălina

Oana Curceanu este prim cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Instituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia) şi colaborator al Scientia.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net