Femeia asta se mărită cu un mort

Ultima actualizare:

    Pascale Lienard  va merge cu ultima  fotografie a lui  Michel în faţa  ofiţerului stării  civile pentru a  oficia căsătoria
Pascale Lienard va merge cu ultima fotografie a lui Michel în faţa ofiţerului stării civile pentru a oficia căsătoria

Cu siguranţă ofiţerul stării civile din localitatea franceză Saint-Omer nu va spune la oficierea căsătoriei dintre Pascale şi Michel: „până când moartea vă va despărţi". Şi asta pentru că ginerele e mort de acum doi ani.

În iunie 2012, când iubirea vieţii ei, Michel, s-a stins din viaţă în urma unui infarct, Pascale Lienard, de 40 de ani, a crezut că totul s-a sfârşit. Regretul că nu au apucat să se căsătorească îi sfâşia sufletul în mii de bucăţi. Aşa că s-a pus pe scris. A trimis zeci de scrisori către preşedintele Franţei, François Hollande, cerându-i voie să se mărite cu un mort.

Răspunsul nu a venit. „Chiar dacă s-a dus, Michel este tot al meu. I-am scris Preşedintelui din tot sufletul meu şi aştept să mă înţeleagă. Sper ca povestea noastră de iubire să-l sensibilizeze pe şeful statului şi să îmi permită acest lucru", a declarat femeia pentru postul naţional de televiziune. Acum câteva zile a venit răspunsul. Pascale a simţit că se ridică la cer de bucurie când Hollande i-a permis să oficieze căsătoria.

Cine va spune „da" în faţa ofiţerului stării civile în locul ginerelui? O rudă din partea acestuia, care ştie cel mai bine ce îşi dorea decedatul. Păcat însă că tinerii însurăţei nu vor putea trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi, au comentat maliţios localnicii din Saint-Omer.

În 1959, prima căsătorie cu un decedat

Primul mariaj între un viu şi o persoană decedată a avut loc în sudul Franţei, în anul 1959, după ce un incendiu devastator a făcut peste 420 de victime. O tânără femeie însărcinată l-a impresionat pe preşedintele Charles de Gaulle cu lacrimile ei. El a decis atunci oficializarea unei căsătorii în absenţa mirelui pentru ca „femeia să intre în rândul oamenilor". De atunci şi până în prezent au mai avut loc 300 de căsătorii, toate numai cu derogare prezidenţială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net