Arde Grecia! Peste 600 de pompieri şi sute de voluntari ai Crucii Roşii se luptă cu flăcările care au carbonizat peste 1.000 de case şi 300 de maşini în localitatea Mati, situată pe coastă. De frică, localnicii au petrecut noaptea pe mare. Deasupra lor, cerul este negru şi cer cu disperare măşti de oxigen pentru că riscă să piară intoxicaţi.


Incendiile de vegetaţie au cuprins suprafeţe uriaşe din regiunea Attica, în apropiere de Atena.

incendiu gracia, dezastru, bilant, raniti

Autorităţile locale numesc dezastrul ca fiind unul de proporţii incredibile şi se aşteaptă ca numărul decedaţilor să depăşească 100. „E cea mai mare tragedie din ultimii 10 ani”, titrează presa elenă.

incendiu grecia, dezastru, atena

Premierul Alexis Tsipras a declarat trei zile de doliu naţional în memoria celor care au fost înghiţiţi de flăcări. Primarul oraşului Rafina, Evangelos Bournous a declarat pentru BBC cu lacrimi în ochi că majoritatea celor care au pierit au fost copii, femei şi bătrâni.

foto_epa_1.jpg

incendiu grecia, dezastru, atena
Sute de voluntari au sărit în ajutorul sinistraţilor
foto AFP

Între timp, bilanţul oficial a ajuns la 60 de persoane decedate. Premierul a solicitat ajutor extern pentru a putea face faţă pericolului. Italia, Turcia şi Rusia s-au oferit să trimită avioane şi salvatori calificaţi pentru a veni în ajutorul voluntarilor eleni.

Loading...