Părinţii au văzut la televizor cum le mureau copiii

Ultima actualizare:
Vasul s-a scufundat  după circa două ore (Fotografii: Reuters)
Vasul s-a scufundat după circa două ore (Fotografii: Reuters)

Tragedie pe mare! Un feribot cu 459 de suflete la bord s-a scufundat, ieri, în largul coastelor din sudul ţării. Cinci oameni au murit şi cel puţin 300 au fost daţi dispăruţi în urma catastrofei maritime.

Ora 9.00. Ţipete şi sânge! Un zgomot apocaliptic sfâşie liniştea în care sute de oameni, plecaţi din portul Incheon, admirau peisajul marin şi feribotul se zguduie după ce loveşte stâncile de pe fundul mării, pasagerii se rănesc, în cădere şi lovind-se de diferite obiecte, în momentul impactului.  

Ora 9.02. Vasul se opreşte şi începe să se încline, dar responsabilii cu securitatea spun tuturor să stea liniştiţi la locurile lor.

Au fost salvaţi 164 de oameni, printre care şi copii


    Vasul s-a scufundat  după circa două ore (Fotografii: Reuters)
Vasul s-a scufundat după circa două ore (Fotografii: Reuters)

Ora 10.30. Televiziunea transmite imagini cu feribotul înclinat la 45 de grade, iar mamele a 324 de liceeni din oraşul Ansan care se aflau la bord împreună cu 14 însoţitori pentru o excursie de 4 zile în insula Jeju, privesc neputincioase cum le mor copiii. Ţipete şi urlete de durere.

Ora 10.53. Feribotul de 6.800 tone începe să se scufunde vertiginos şi se împart veste de salvare. Pasagerii dau năvală să ajungă pe punte, se calcă în picioare, încearcă să spargă geamurile.

„Am sărit în apă. Apa era înfiorător de rece, dar voiam să trăiesc'', a povestit Lim Hyung Min, un elev care a reuşit să se salveze sărind în mare. Operaţiunile de salvare au început abia când vasul s-a scufundat în proporţie de 95%.

Elicoptere, 118 marinari şi 18 poliţişti reuşesc să salveze 164 de oameni în urma celei mai grave catastrofe din Coreea de Sud din ultimii 20 de ani. Cei care au rămas captivi în epavă nu au avut nici o şansă. Apa de numai 12˚C a determinat decese cauzate de hipotermie.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net