Imagini emoţionante în urma referendumului din Catalonia! Poliţiştii care au făcut scut uman au izbucnit în plâns

Ultima actualizare:

    Poliţiştii care au făcut scut uman au izbucnit în plânsFoto: Captură video
Poliţiştii care au făcut scut uman au izbucnit în plânsFoto: Captură video

Referendumul catalan a lăsat în urmă exprimarea dorinţei cetăţenilor de a obţine independenţa statului lor faţă de Spania şi un şir de proteste, ca urmare a acţiunilor violente ale poliţiei spaniole. Poliţiştii au încercat să împiedice votanţii să ajungă la urne şi au apelat la forţă pentru a-i opri din drum, i-au trântit pe jos şi i-au împuşcat cu pistoale care aveau gloanţe de cauciuc.

Potrivit declaraţiilor oficiale, peste 460 de oameni au fost răniiţi în timpul altercaţiei dintre cetăţenii catalani şi oamenii de poliţie spanioli. Marorii au declarat că poliţiştii îi trânteau la pământ pe oamenii care încercau să intre în secţia de vor.Conform independent.co.uk, membrii Mossos d’Esquadra, poliţia locală autonomă a Cataloniei, a primit sarcina de a proteja civilii de potenţialele violenţe. O filmare din oraşelul Vielha înfăţişează oamenii cântând şi scandând în spatele unui şir de poliţişti. Doi dintre aceştia sunt curpinşi de emoţia şi de intensitatea momentului şi nu îşi pot stăpâni lacrimile. Unul dintre ei îşi sterge, discret, o lacrimă, în timp ce altul îşi ascunde faţa în pumni pentru a plânge din cauza nedreptăţii căreia sunt supuşi concetăţenii săi.

Necesitatea unui referendum asupra independenţei Cataloniei a devenit din ce în ce mai puternică pe măsură ce regiunea a început să se refacă după ieşirea dintr-o recesiune aspră, care a afectat populaţia în ultimii cinci ani.  Catalonia s-a revoltat în nenumărate rânduri şi a protestat pentru a obţine independenţa, dar încercările sale succesive au fost întodeauna blocate.

Aici puteţi vedea imaginile cu poliţiştii emoţionaţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net