Seismul s-a produs sâmbătă (22 noiembrie), în vestul muntos al provinciei Sichuan, în sud-vestul Chinei. După ce, iniţial, bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 5,9 arăta doar două persoane decedate, iată că acesta a crescut duminică la patru morţi, relatează AFP.


Seismul s-a produs sâmbătă, la ora 16.55 (10.55 ora României), la o adâncime de nouă kilometri şi la 39 de kilometri distanţă de oraşul Kangding, în vestul provinciei, potrivit institutului american de geofizică USGS, potrivit Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,9 s-a soldat, de asemenea, cu 54 de răniţi, dintre care şase sunt în stare critică, potrivit agenţiei oficiale "China Nouă". Un bilanţ precedent anunţa doi morţi şi 60 de răniţi, dar, în prezent, bilanţul arată patru persoane decedate. "Serviciile de urgenţă au putut salva toţi răniţii", a anunţat "China Nouă", fără alte precizări.

Peste 80.000 de persoane au fost afectate de cutremur, 25.000 de case au fost avariate şi 6.200 de persoane au fost relocate, potrivit agenţiei citate. Vă amintim că, în luna mai 2008, un cutremur cu magnitudinea de 7,9 produs în aceeaşi provincie, Sichuan, a provocat moartea a peste 80.000 de persoane.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: