Un avion care aparţinea Ethiopian Airlines, deturnat. Autorul a fost copilotul

Ultima actualizare:

    Avionul a fost deturnat deasupra Sudanului (Foto: AFP)
Avionul a fost deturnat deasupra Sudanului (Foto: AFP)

Un avion al companiei Ethiopian Airlines care se deplasa de la Addis Abeba către Roma a aterizat la Geneva, după ce ar fi fost deturnat, relatează luni BBC News Online. Autorul deturnării avionului companiei Ethiopian Airlines a fost copilotul, au anunţat autorităţile elveţiene. Pasagerii avionului nu au ştiut că acesta a fost deturnat, informează Mediafax.

Poliţia elveţiană a confirmat, luni, că un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis Abeba - Roma, a fost obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva după ce a fost deturnat, adăugând că unul dintre autorii deturnării a fost arestat, relatează BBC News Online.

Poliţia din Geneva a confirmat că avionul, care avea la bord 200 de persoane, a aterizat neplanificat în oraşul elveţian la ora 06.00 (07.00 ora României). Nimeni nu a fost rănit, iar situaţia este "sub control".

Zborul 702 decolase din Addis Abeba la ora locală 00.30 (23.30 ora României) şi urma să ajungă la Roma la ora locală 04.40 (05.40 ora României).

Potrivit informaţiilor publicate de cotidianul Tribune de Geneve, avionul a fost deturnat în timp ce se afla deasupra Sudanului.

Pasagerii au început să iasă din avion în jurul orei locale 08.00 (09.00 ora României), ei fiind înconjuraţi de zeci de poliţişti, potrivit Tribune de Geneve.

Autorul deturnării avionului companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa de la Addis Abeba la Roma, a fost copilotul, iar acesta a fost arestat luni la Geneva, a anunţat purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani a afirmat că "se simte ameninţat" în ţara sa şi a cerut azil politic în Elveţia, potrivit lui Bertrand Stämpfli. El a declarat că a profitat de momentul în care comandantul a mers la toaletă pentru a se închide în cabină.

Pasagerii avionului companiei Ethiopian Airlines nu au ştiut că aeronava lor a fost deturnată, ei crezând că au aterizat la Milano, au anunţat autorităţile elveţiene luni, într-o conferinţă de presă organizată pe aeroportul din Geneva, relatează site-ul 20min.ch.

Pasagerii au înţeles că sunt la Geneva după ce au văzut inscripţia aeroportului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net