Un băieţel dintr-un sat din Guineea ar fi “pacientul zero” al epidemiei de Ebola

Ultima actualizare:

    Copilul a murit în decembrie 2013, după ce a prezentat simptome specifice Ebola
Copilul a murit în decembrie 2013, după ce a prezentat simptome specifice Ebola

Specialiştii britanici spun că un băieţel în vârstă de doi ani dintr-un sat izolat din Guineea, care a decedat la 6 decembrie ar fi “pacientul zero” în această epidemie, transmite Daily Mail, citat de Mediafax.

Băieţelul din satul Meliandou, în provincia Guéckédou, avea febră, scaune negre şi a vomitat timp de patru zile înaintea decesului. După şapte zile a murit şi mama lui, urmată de sora acestuia în vârstă de trei ani, care a început să se simtă rău în ziua de Crăciun şi a decedat înainte de Anul Nou.

Provincia Guéckédou este situată la graniţa cu Sierra Leone şi Liberia. Într-o regiune în care graniţele sunt poroase, aceasta a deschis calea virusului Ebola către cele trei naţiuni în care infrastructura medicală este în dificultate.

Cercetătorii au descoperit că virusul s-a răspândit în comunităţile învecinate prin intermediul a doi participanţi la funerariile bunicii copilului, care a murit la 1 ianuarie, şi ale moaşei satului, care a decedat la 2 februarie, după ce a infectat o rudă ce avea grijă de ea.

Dar abia în martie, misterioasa boală a fost identificată ca fiind Ebola şi, la vremea respectivă, zeci de persoane muriseră în opt comunităţi din Guineea şi existau cazuri suspecte în Liberia şi Sierra Leone.

La nouă luni de la acest prin caz, descris în ”The New England Journal of Medicine”, epidemia de Ebola din Africa de Vest, care se concentrează în Guineea, Sierra Leone şi Liberia, este cea mai gravă din istorie, cu aproximativ 1.000 de morţi până în prezent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net