Greşeli de evitat dacă v-aţi mutat împreună

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aveţi deja 3-4 luni de când sunteţi împreună şi simţiţi că vreţi să treceţi la următorul pas? Psihologii spun „da, se poate să vă mutaţi împreună". Sunt multe avantaje, dar puteţi să o şi daţi în bară. Iată câteva sfaturi pe care e bine să le luaţi în considerare, înainte.

Cu cât cei doi se cunosc mai bine şi au încredere unul în celălalt, cu atât mutatul are mai mulţi sorţi de izbândă, spune psihologul Click!, Mihaela Vintilă.

Vă veţi cunoaşte şi mai bine după ce veţi face acest pas. Acesta e doar unul dintre avantaje.

Mutatul împreună vă responsabilizează, veţi trage amândoi în aceeaşi direcţie, veţi rezolva mai uşor problemele administrative şi veţi economisi timp preţios, pe care până acum îl pierdeaţi cu geanta-n spate, de la o casă la alta.

Există şi riscuri: de a te simţi sufocat, de a fi nevoit să renunţi la unele obiceiuri, de a descoperi că nu te potriveşti cu cel de lângă tine şi să-ţi fie mai greu să te desprinzi din relaţie. Cu puţin tact, însă, riscurile pot fi eliminate.

 Nu-i cere partenerului să renunţe la tabieturile lui.

Fă concesii, acomodaţi-vă unul după altul.

Acordă-i momentele de intimitate şi de linişte, atunci când are nevoie.

 Continuaţi să ieşiţi în oraş, cu prietenii. Dacă v-aţi mutat împreună, nu înseamnă să vă îngropaţi între cei patru pereţi.

Respectă-i celuilalt independenţa. Lasă-l să mai iasă cu băieţii la o bere sau las-o cu fetele la cumpărături. Cicălelile, gelozia şi tendinţa de a sta 24 de ore din 24 cu celălalt pot duce la o stare de sufocare.

Sfaturi pentru ea:

Atunci când vă mutaţi împreună, indiferent dacă e casa ta sau a lui, nu acapara toate dulapurile. Chiar dacă nevoile tale sunt mai mari şi ţi-ar trebui un dressing numai pentru colecţia de genţi şi de pantofi, încearcă să le aranjezi în spaţiul cuvenit.

Nu-ţi pune amprenta feminină în decorarea tuturor încăperilor. Amenajaţi un spaţiu pe gustul amândurora.

 Respectă-i colţul lui cu obiecte dragi fără să intervii mereu cu ordinea şi curăţenia.

 Nu-l cicăli încontinuu.

 Nu uita să te îngrijeşti.

 Dacă până acum, stând singură, ai fost mai neglijentă cu tine, locuitul cu iubitul nu ar trebui să fie un sacrificiu obositor, ci un bun motiv de a te obişnui să fii mai cochetă.

«Aşa nu», pentru el:

Nu acapara televizorul! Chiar dacă îţi plac meciurile şi nu ai vrea să ratezi nici unul, nu exagera. Mai las-o şi pe ea să savureze un film preferat. Sau, dacă nu vă potriviţi la gusturi, puteţi lua încă un televizor.

Nu fi dezordonat! Dacă obişnuiai să-ţi arunci cămaşa pe canapea şi cu şosetele să tapetezi drumul spre baie, acum, dacă stai cu cineva, respectă ordinea şi curăţenia.

Nu considera că, dacă te-ai mutat cu o femeie, va avea de acum cine să-ţi gătească, să-ţi calce şi să facă curat. Ajut-o la treburile casnice! La urma urmei, sunt lucruri pe care le-ai fi făcut personal, când stăteai singur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net