Guvernul negociază de câteva luni un nou acord cu FMI

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, i-a anunţat pe reprezentanţii patronatelor că există discuţii privind un nou împrumut de la FMI, dar încă nu a fost stabilită o sumă, ci doar domeniile pe care ar trebui să se axeze investiţiile, potrivit lui Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903, relatează Mediafax.

"Evaluările făcute până acum par să indice că România nu va ieşi din criză nici anul viitor. Acordul se termină în martie 2011 dar criza va continua.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks (foto jos), ne-a spus că a vorbit la Washington despre posibilitatea unui nou acord încă de acum câteva luni.

Declaraţia sa a venit în contextul în care ne-a explicat că cererile noastre, ale mediului de afaceri, deşi sunt întemeiate şi necesare, nu pot fi satisfăcute pentru simplul motiv că nu sunt bani", a declarat pentru Gândul Cezar Corâci, preşedintele confederaţiei patronale UGIR-1903.

El a precizat că nu s-a vehiculat o cifră privind valoarea împrumutului care ar putea fi contractat, dar în schimb au fost anunţate domenii prioritare pentru investiţii, acestea vizând plata arieratelor, fondurile europene şi investiţiile publice.

Franks a declarat luni că FMI va avea, "la un moment dat", discuţii cu Guvernul despre modul în care va fi continuată relaţia cu instituţia financiară internaţională, arătând că Executivul şi-a arătat interesul pentru o nouă colaborare.

El a precizat că acum discuţiile despre un nou acord sunt "premature", iar parametrii vor fi analizaţi "la un moment dat".

Posibilitatea încheierii unui nou împrumut, după încheierea actualului acord, în primăvara anului viitor, a fost anunţată de preşedintele Traian Băsescu, în urmă cu câteva luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net