Leul Paco a ajuns în Africa, la 8.000 de kilometri depărtare de casă

Ultima actualizare:

Pe o ploaie torenţială, cuştile celor patru feline s-au deschis, miercuri seară, iar leii au păşit timid într-o altă "casă". Speriat de noile orizonturi, Paco s-a dezmeticit cu greu.

"O jumătate de oră, felinele au fost dezorientate şi speriate. Este normal ca animalele să fie reticiente, deoarece au ajuns într-un alt mediu, complet nou pentru ele. După ce au fost eliberate, au rămas lângă gardul ce împrejmuieşte rezervaţia Lionsrock. Nu au prins încă gustul libertăţii, dar sunt curioase să exploreze savana africană", ne-a spus Kuki Bărbuceanu, coordonatorul proiectului Vier Pfoten.

Felinele au fost vaccinate înainte de a fi aduse în savană şi li s-au introdus microcipuri de identificare. Toate animalele de la Lionsrock sunt sterilizate având în vedere că aici nu se încurajează reproducerea.

Situat în Africa de Sud, la 8000 de kilometri distanţă de România, sanctuarul, care este acum noua "locuinţă" a felinelor, se întinde pe 1.250 de hectare.

30 noiembrie

Paco a fost tranchilizat, luni, cu noaptea-n cap, şi pregătit pentru călătoria spre libertate.

image

Patru feline au fost plimbate cu avionul

Cele patru feline au fost transportate cu un camion la Frankfurt, iar apoi cu o cursă aeriană directă până la Johannesburg.

Paco a fost luat din Sălăjan, Rici din Urziceni, Simba, de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ, unde era ţinut în condiţii improprii, iar cel de-al patrulea, Richard, de la Grădina Zoologică din Ploieşti.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net