Deși mult timp, situația voturilor se prezenta favorabilă pentru Hillary Clinton, Donald Trump a câștigat în cele din urmă alegerile prezidențiale. Totuși, lucrurile deja nu se prezintă prea „mărețe” dacă ar fi să ne luăm după sloganul candidatului republican.


Este paradoxal cum un politician care a comis atât de multe gafe în timpul campaniei electorale, este încă atât de popular. Politica nu înseamnă însă doar popularitate, iar în calitate de viitor președinte al unuia dintre cele mai puternice state din lume, este nevoie și de încredere. La acest capitol, Donald Trump nu excelează și victoria sa ar putea efecte nefaste pe plan internațional.

Deprecierea dolarului

Piețele financiare par să se clătinau serios chiar și la gândul că Donald Trump ar putea fi președintele SUA, dar acum, când a devenit noul președinte american, dolarul a și început să se deprecieze. Conform The Guardian, moneda euro a crescut cu 2% față de doalrul american, iar investitorii văd deja în Uniunea Europeană un loc mai sigur pentru afaceri.

Deprecierea bursei

Alegerea lui Donald Trump ca președinte ar putea avea un efect nefast asupra burselor pe plan internațional. Statele Unite dețin 5% din populația mondială, ceea ce înseamnă un sfert din PIB-ul planetei, astfel că indiferent de cine va fi fost ales, ar fi existat efecte pentru toate statele lumii. Dacă Hillary Clinton ar fi ieșit președinte, potrivit Macroeconomic Advisers, s-ar fi putut înregistra o apreciere de 2% a indicelui S&P 500, referința bursei americane, informează ZF.ro. O victorie a lui Donald Trump insă, au estimat specialiștii, va însemna deprecierea bursei cu 8%.

Emigrație în masă către Canada

Manifestarea nemulțumirii față de președintele ales prin emigrarea în Canada nu este o noutate pentru Statele Unite, dar în campania prezidențială din 2016, se pare că acțiunea ar putea fi și concretizată. Imediat după ce prmiele rezultate ale alegerilor se prezentau în favorea lui Donald Trump, s-a înregistrat o înscriere masivă pe listele de emigrare către Canada din mediul online. Într-atât de intens a fost traficul pe site-ul guvernamental al Canadei, încât platforma online s-a prăbușit, informează Business Insider.

 

 

Loading...