Cartierul Molenbeek: aceasta este «fabrica de terorişti» din Belgia!

Ultima actualizare:

    Pe străzile din Molenbeek, tinerii jihadişti fac legeafotografii: Ap/graphicnews
Pe străzile din Molenbeek, tinerii jihadişti fac legeafotografii: Ap/graphicnews

La o săptămână de la atacurile de vineri, 13 noiembrie, din Paris, cartierul teroriştilor din Bruxelles a fost luat la puricat de trupele anti-tero. De aici se răspândeşte teroarea în întreaga Europă.

La 1 ianuarie 2015, numărul locuitorilor din Molenbeek a fost listat la 95.576. Este zona cu cea mai mare densitate de populaţie: pe 1 km pătrat locuiesc 16.000 de suflete. Majoritatea sunt de origine musulmană şi se adăpostesc în blocurile muncitoreşti din apropierea unei foste fabrici de zahăr. În ultimii 10 ani, numărul musulmanilor a crescut cu până la 40%. Mulţi dintre ei nu au acte de identitate şi se ascund atunci când se face recensământul.

Majoritatea sunt de origine turcă şi marocană. Aici s-au dezvoltat formaţiuni radicale precum Sharia4Belgium, care în 2012 şi-a anunţat intenţia de a transforma Belgia într-un stat islamic. Tot aici se fac tranzacţii cu armament şi sunt ascunşi combatanţi ai Statului Islamic. Începând cu 2001 şi până în prezent, pe câmpurile din afara Bruxellesului tinerii radicalişti se antrenează în lupta de comando. Tot aici şi-a făcut ucenicia şi creierul atentatelor din Paris, belgianul de 26 de ani, Abdelhamid Abaaoud, care a fost ucis în urma operaţiunii din cartierul Saint-Denis. 

Alertă maximă la Bruxelles

Vineri (20 noiembrie), poliţia belgiană a demarat o razie amplă în căutarea posibilelor celule teroriste. Iar sâmbătă (21 noiembrie), premierul belgian Charles Michel a declarat că alerta teroristă a fost ridicată la nivelul maxim “în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris. Respectiv “atentate care ar putea fi comise în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi”. Potrivit presei, produse chimice şi explozibili ar fi fost găsiţi la Molenbeek. Potenţiale ţinte ar fi centrele comerciale, transporturile în comun etc. Prin urmare, metroul din Bruxelles a fost închis cel puţin până azi după-amiază.

8 zile de groază la Paris

  • 13 noiembrie 2015. Şapte atacatori coordonaţi de Abdelhamid Abaaoud încep cea mai sângeroasă operaţiune din ultimii 50 de ani: 133 de oameni sunt ucişi şi 350 de răniţi.
  • 14 noiembrie 2015. Se declară stare de alertă ridicată, iar la metrou şi în alte locuri publice, trupe de elită patrulează pentru menţinerea ordinii.
  • 15 noiembrie 2015. Intervenţii în forţă au loc în mai multe cartiere din Paris în căutarea supecţilor implicaţi în atentatele de vineri.
  • 16 noiembrie 2015. Nu mai puţin de 15.000 de militari profesionişti sunt dizlocaţi în zonele cu aglomeraţii urbane din Franţa. În alteţări din Europa se ridică nivelul de alertă teroristă.
  • 17 noiembrie 2015. Inclusiv la Turnul Eiffel şi la Louvru, militară înarmaţi până în dinţi patrulează şi legitimează suspecţii în căutarea unor posibile piste. 
  • 18 noiembrie 2015. Are loc atacul poliţiei din cartierul Saint-Denis. Abdelhamid Abaaoud este ucis şi o tânără blondă de origine franceză se aruncă în aer.
  • 19 noiembrie 2015. Clădirea de la numărul 8 arată ca după război: 5.000 de gloanţe s-au tras în pereţi şi au fost detonate 10 dispozitive explozive.
  • 20 noiembrie 2015. Raziile continuă în Paris, Marsilia şi Lyon în căutarea unor posibili suspecţi implicaţi în atentatele de la 13 noiembrie. 
  • 21 noiembrie 2015. Serviciile secrete franceză discută despre posibilitatea unor atacuri chimice asupra Parisului.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net