Al doilea val de coronavirus, în iarnă. Directorul CDC: Probabil că va fi și mai devastator

Ultima actualizare:

    Robert Redfield este directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unitefoto: captura NYTIMES.COM
Robert Redfield este directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unitefoto: captura NYTIMES.COM

Avertisment dur din partea directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), Robert Redfield! Un al doilea val de infectări cu noul coronavirus este aşteptat să lovească SUA iarna următoare. Iar acesta ar putea fi mai grav decât primul.

Situația este îngrijorătoare, având în vedere că noul val ar putea coincide cu epidemia de gripă sezonieră, astfel că vom avea și epidemie de gripă și de coronavirus, în același timp.

"Există posibilitatea ca impactul virusului în iarna viitoare să fie chiar mai dificil de oprit decât cel pe care tocmai l-am simțit, iar când le-am spus asta și celorlalți, dădeau din cap, neînțelegând ce vreau să spun. Vom avea epidemie de gripă și coronavirus în același timp", a declarat directorul CDC, Robert Redfield, într-un interviu pentru The Washington Post, citat de observatornews.tv.

Oficialul a precizat că în acest scenariu, sistemul de sănătate ar fi pus într-o situație de încordare inimaginabilă.

Primul val de covid-19, boala cauzată de coronavirus, a ucis deja peste 46.000 de oameni în SUA și peste 182.000 pe întreaga planetă. Aceasta a copleșit spitalele și a evidențiat deficiențe la numărul de testări, ventilatoarele și echipamentele de protecție pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Redfield a spus că oficialii trebuie să folosească următoarele luni pentru a se pregăti pentru ceea ce urmează. Oficialii trebuie să sublinieze importanța continuă a distanțării sociale. De asemenea, aceștia trebuie să își mărească masiv capacitatea de a identifica pe cei infectați prin testare și de a găsi pe toți cu care interacționează prin urmărirea contactelor. Procedând astfel, se evită crearea de focare

Până în prezent, în Statele Unite, aproape 842.000 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, în această ţară înregistrându-se peste 46.000 de decese. La nivel mondial, sunt infectați peste 1,6 milioane de oameni.

Citește și: 

Avertisment OMS. „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”

OMS: În prezent nu este posibil să fie stabilită sursa precisă a noului coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net