Alertă falsă de tsunami pentru coasta de est a Statelor Unite! Cine a comis eroarea

Ultima actualizare:

    Din fericire oamenii nu s-au panicat atunci când au primit mesajul telefonic Foto: Twitter
Din fericire oamenii nu s-au panicat atunci când au primit mesajul telefonic Foto: Twitter

O alertă de tsunami a fost emisă din greșeală pe telefoanele locuitorilor de pe coasta estică a Statelor Unite. Alerta a fost transmisă la doar câteva săptămâni după ce o altă eroare asemănătoare a creat panică în rândul locuitorilor din Hawaii. Cei care se fac vinovaţi de declanşarea alertei sunt angajaţii Serviciului Național de Meteorologie care au folosit greşit o aplicaţie.

Alerta de tsunami a fost trimisă accidental ca o avertizare reală pe telefoanele rezidenților de pe coasta de Est a SUA, din Golful Mexicului și din Caraibe. Din fericire, nu au existat reacţii de panică, iar Serviciul Național de Meteorologie a emis mai multe clarificări pentru a asigura publicului că nu există nici un pericol.

„În prezent, analizăm motivul pentru care mesajul de test a fost distribuit de cel puțin o companie din sectorul privat și vom furniza mai multe informații de îndată ce le avem.” Mai mult decât atât, aplicaţia AccuWeather a adăugat un mesaj de clarificare prin care a explicat utilizatorilor situaţia creată. „Serviciul de avertizare a tsunamiilor din această dimineață a fost un test. Nu există nici un avertisment privind tsunami pentru coasta de est a S.U.A", a fost mesajul afişat la deschiderea aplicaţiei, informează nbcnews.com.

În urmă cu mai puţin de o lună locuitorii din Hawaii au primit pe mobile mesaje în care erau avertizaţi să se adăpostească pentru că o rachetă balistică se îndreaptă spre insule, cu precizarea că nu este vorba despre un exerciţiu. Mulţi oameni au crezut că îşi trăiesc ultimele clipe şi unii au înregistrat filmuleţe de adio pentru cei dragi. După aproape 40 de minute au primit şi noile mesaje, care corectau greşeala. A fost vorba despre o eroare umană care a creat o panică de nedescris în rândul cetăţenilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net