Alertă la Pyeongchang, cu două zile înainte de JO de Iarnă! Norovirusul face ravagii

Ultima actualizare:

    Un virus foarte contagios a fost detectat în Coreea de Sud Foto: Twitter
Un virus foarte contagios a fost detectat în Coreea de Sud Foto: Twitter

În Pyeongchang a fost declanşată starea de alertă cu doar 2 zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice. Zeci de persoane angajate să asigure securitatea la Jocurile Olimpice de Iarnă care are loc, anul acesta, în Coreea de Sud, au ajuns la spital din cauza unui virus. Astfel, 1.200 de angajați ai firmelor de pază au fost retrași și înlocuiți cu militari care să vegheze asupra menţinerii siguranţei în timpul defăşurării marelui eveniment sportiv.

Mai mult de 40 de persoane, însărcinate cu asigurarea pazei, au ajuns la spital cu simptome specifice norovirsului,precum vomă şi diaree cu doar câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice. Din acest motiv, Comitetul de Oraganizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang au decis ca 1.200 de angajați ai firmelor responsabile cu paza să fie înlocuiți. 

În locul acestora au fost aduși 900 de militari, informează edition.cnn.com. Măsura drastică are ca scop evitarea răspândirii virsului contagios în zona în care competiţiile vor începe vineri, 9 februarie. „Când vine vorba despre mâncare și băuturi, luăm măsuri aspre. De îndată ce este consemnat un caz nou, toată zona trebuie dezinfectată”, a spus Cristophe Dubi, purtător de cuvânt al Comitetului de Organizare, potrivit BBC News,

Un eveniment la fel de grav a avut loc în 2017 la Londra. Atunci, un număr însemnat de atleţi au fost nevoiţi să se retragă dintr-o competiţie, după ce în hotelul lor avusese loc o epidemie de norovirus.

Infecția cu norovirus este o afecțiune contagioasă care se transmite extrem de rapid. Virusul poate rezista unei game largi de detergenţi chimici şi unei temperaturi de până la 60 de grade. Manifestările sale sunt extrem de neplăcute, incluzând crampe, vărsături, diaree şi frisoane, aşadar este de înţeles de ce organizatorii au decis să îi înlocuiască pe toţi cei 1200 de angajaţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net