Amintiri din avionul groazei de la Roma: «A fost panică generală»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Peste 150 de persoane au văzut moartea cu ochii sâmbătă, în aeronava care îi transporta de la Bucureşti la Roma. Trenul de aterizare al avionului a rămas blocat, iar pilotul s-a văzut nevoit să aterizeze “pe burtă”. Pasagerii, în stare de şoc, au fost evacuaţi pe tobogane.

Airbus-ul A320 al celor de la Wizz Air a decolat fără probleme din Bucureşti cu destinaţia Roma. Pentru pasageri, dar şi pentru cei şase membri ai echipajului, emoţiile au început înainte de aterizarea pe aeroportul Ciampino.

Pentru a preveni un incendiu, pompierii au împrăştiat pe pistă spumă ignifugă

simeon stalpnicul png

Trenul stâng nu s-a deschis, aşa că pilotul italian a solicitat turnului de control să aterizeze pe aeroportul Fiumicino, unde pista era mai lungă. Aici, aeronava a fost adusă la sol într-un echilibru fragil şi a căzut pe aripa stângă care s-a frecat de pista acoperită de pompieri cu spumă ignifugă.

VIDEO Iată cum aterizează forţat la Roma avionul ce a decolat de la Bucureşti. Pasagerii au coborât pe tobogane

"În momentul impactului ne-am ferit capetele. Ieşea fum şi au venit pompierii... A fost o panică generală", a declarat, pentru stirileprotv.ro, Ştefan Condescu, unul dintre pasagerii români din avionul groazei.

Avionul a aterizat pe o aripă, iar pasagerii au fost evacuaţi pe tobogane

simeon stalpnicul png

Ambulanţele, pompierii şi carabinierii au ajuns rapid la faţa locului, dar nu s-a declanşat nici un incendiu în urma impactului cu solul. Potrivit presei italiene, mai mulţi pasageri, în stare de şoc, au avut nevoie de îngrijiri din partea medicilor. Cel care a primit toate laudele a fost pilotul.

Gianluca Rabitti Martini, care a lucrat pentru Alitalia şi are o experienţă de peste 12 mii de ore de zbor, a fost felicitat pentru manevrele prin care a reuşit să aducă aeronava la sol în siguranţă. Potrivit Wizz Air, aparatul avea un an vechime şi a trecut cu bine de ultima revizie tehnică, luna trecută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net