Răniţii de la "Colectiv" care au ajuns la Secţia de Arşi a Spitalului Militar "Regina Astrid" de lângă Bruxelles, Belgia, au parte de cel mai bun tratament posibil potrivit medicilor care îi tratează. Impresionaţi de cea mai mare tragedie petrecută în ultimii ani în România, dar şi de numeroasele apeluri la solidaritate din parte rezidenţilor de origine română din Belgia şi ale ambasadei române şi ale autorităţilor din ţara noastră, o echipă medicală a fost prezentă la Bucureşti la două zile după producerea accidentului, de pe data de 30 octombrie, pentru a evalua pacienţii şi pentru a stabili cine va fi transferat.


Răniţii din clubul bucureştean "Colectiv" care au fost transferaţi la Spitalul Militar "Regina Astrid" sunt pe drumul cel bun în ceea ce priveşte recuperarea, potrivit medicilor din Belgia, în ciuda arsurilor severe pe care aceştia le-au suferit. În cea mai mare secţie europeană de tratament al arşilor, sunt trataţi în prezent cei 8 pacienţi de origine română. Ei sunt în permanenţă monitorizaţi şi medicii depun eforturi foarte mari.

Imagini explicite! Vă pot afecta emoţional

Starea pacienţilor români din Belgia

Dintre cei 8 pacienţi care au fost transferaţi iniţial, doi sunt încă în stare critică, fiind în comă indusă, unul este în stare gravă, iar restul de 5 sunt în stare mai bună. "Pacienţii români au un nivel ridicat de cunoaştere al limbii engleze, aşa că nu există probleme de comunicare cu aceştia", a declarat Patrick Persoons, şeful secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Militar "Regina Astrid". Pacienţii români prezintă arsuri pe o supafaţă de 20 până la 70% din corp.

Familiile răniţilor locuiesc în spital

jbr_8316.jpg

raniti colectiv
Pacienţii au parte de cel mai bun tratament medical posibil
Foto Mil.be

Statul român susţine financiar tratamentul răniţilor de la "Colectiv", dar şi deplasarea şi cheltuielile familiilor acestora. Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Apărării din Belgia, apropiaţii pacienţilor locuiesc în camere de tranzit situate în incinta spitalului pentru a putea fi aproape de cei dragi.

Ce s-a întâmplat pe 30 octombrie la clubul "Colectiv"

Un incendiu devastatator izbucnea pe data de 30 octombrie în jurul orei 22.30 în clubul bucureştean "Colectiv", situat în sectorul 4 al Capitalei, în timpul concertului trupei "Goodbye to Gravity". Până în prezent (17 noiembrie n.r.), 56 de persoane şi-au pierdut viaţa, alte 52 sunt internate la spitalele bucureştene, 12 fiind în stare critică (comă indusă n.r.) şi 30 de pacienţi au fost transferaţi în clinici din străinătate.

Loading...