Cel puţin 31 de persoane au murit, iar alte 198 sunt rănite în urma exploziilor produse pe un aeroport şi în staţii de metrou din oraşul belgian Bruxelles, marţi dimineaţă (22 martie).


Autoritățile belgiene au instaurat nivel de alertă gradul 4 ca urmare a evenimentelor de tip terorist care au avut loc, marți, la Bruxelles, aeroportul internațional Zaventem fiind închis pentru toate decolările și aterizările programate, informează Ministerul Afacerilor Externe, conform bn24.ro.

Potrivit sursei citate, o parte dintre cursele aeriene aflate deja în aer au fost redirecționate către Amsterdam, inclusiv zborul TAROM — cursa RO 371 (București — Bruxelles), care ar fi urmat să aterizeze la ora 9,20 (ora locală) pe Zaventem.

„Astfel, nivelul de alertă teroristă pentru Regiunea Bruxelles Capitală a fost ridicat la nivelul maxim — ‘amenințare serioasă și iminentă’, iar nivelul 3 — amenințare ‘posibilă și credibilă’ este în vigoare deja și pentru restul teritoriului belgian. Toate liniile de tren, metrou și transport în comun, de suprafață și subteran, sunt suspendate, iar circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliție și a mijloacelor specifice de intervenție pe linia protecției civile”, precizează MAE, citat de Agerpres.

Forțele de poliție și armata vor continua să fie prezente pe străzile capitalei, ca urmare a aplicării planului de urgență pentru astfel de situații, adaugă aceeași sursă.

Cursele aeriene către Bruxelles şi de la Bruxelles către Bucureşti au fost deja anulate.

 
 
Loading...