Au făcut drum în jurul casei că n-a vrut să se mute

Ultima actualizare:

    Casa tronează pe  două benzi ale şoseleiFotografii: Hepta
Casa tronează pe două benzi ale şoseleiFotografii: Hepta

Blochează autostrada şi traficul, dar nu au ce să-i facă! Un chinez din oraşul Zhengzhou, provincia Henan, nu a acceptat în ruptul capului ca dezvolatorii să-i demoleze vila sa cu două etaje.

De doi ani, casa impozantă şi curtea din faţa acesteia tronează pe autostradă. Proprietarul şi-a “tras” garduri ca să nu fie deranjat de traficul infernal. A refuzat cu înverşunare să primească bani, drept despăgubire, în schimbul demolării casei. Vila cu două etaje ocupă două benzi pe autostrada foarte aglomerată. Vehiculele trebuie să o ocolească. Din această cauză, în zonă, şoseaua se îngustează de la patru benzi la două benzi. Traficul se îngreunează, maşinile fiind obligate să depăşească liniile galbene care departajează sensurile de mers.


    Traficul se îngustează  de la patru la două benzi
Traficul se îngustează de la patru la două benzi

Camioanele, autobuzele şi maşinile stau la coadă mult şi bine până ce depăşesc zona îngustată. Toţi şoferii îl înjură pe proprietarul casei din cauza căreia se fac mereu dopuri de circulaţie. În zonă, au fost locuinţe înainte de octombrie 2016. Locuitorii au acceptat să fie despăgubiţi şi casele lor au fost demolate. Însă proprietarul vilei cu două etaje, care nu permite ca numele său să fie dat publicităţii, nu a putut fi convins să renunţe la aceasta. Aşa că dezvoltatorii nu au avut decât să ocolească imensa casă cu suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi.

Proprietarul a spus că a adunat bani întreaga viaţă pentru a-şi ridica imobilul. Acum a ajuns la o vârstă la care nu mai are forţa de a o lua de la capăt, ca să-şi construiască o altă casă. Vila din Zhengzhou nu este singura care perturbă traficul pe autostrăzile din China. Rapida dezvoltare a infrastructurii în această ţară a dus la astfel de conflicte. Mulţi proprietari au primit compensaţii pentru a se muta din zonele noilor proiecte urbane. Însă sunt şi unii care se încăpăţânează să nu accepte demolarea caselor lor. Guvernul a aprobat o serie de reglementări pentru protejarea dreptului la proprietate al cetăţenilor. Inclusiv este interzisă folosirea violenţei pentru evacuarea lor. Legile stipulează despăgubirea celor care acceptă mutarea. Însă cei care refuză despăgubirile nu pot fi obligaţi să renunţe la casele lor. De aceea, se întâlnesc adesea construcţii în mijlocul şoselelor. Unii dintre proprietari profită de ocazie şi cer despăgubiri uriaşe pentru a-şi demola casele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net