Cercetările asupra noului virus, care a schimbat lumea din decembrie încoace, nu contenesc. Acum, specialiştii au analizat datele a 2.200 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, din spitalele din Wuhan şi Shenzhen, şi le-au comparat cu populaţiile locale sănătoase. Așa au putut să realizeze un studiu legat de predispoziția de a contacta virusul în funcție de grupa de sânge.


Cercetătorii chinezi din Wuhan şi Shenzhen au descoperit că persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile, şi automat mai predispuse, la infectarea cu noul coronavirus. Spre deosebire de aceştia, cele care au grupa de sânge 0 (zero) sunt mai puţine predispuse la îmbolnăvire. De altfel, aceştia au tendinţa să dezvolte simptome mai severe ale bolii, scrie adevarul.ro, care citeaza gulfnews.com. În comparaţie, persoanele care au grupa de sânge 0 sunt mai rezistente la a contracta virusul.
Studiul arată că din 206 de persoane care au murit din cauza virusului Covid-19 în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II).  „Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe”, potrivit unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post.

Oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri cu privire la evoluţia diferitelor grupe sanguine, deşi mai multe teorii arată că grupele de sânge joacă un rol important în apariţia unor boli. Diferenţele dintre grupele sanguine au fost observate în alte boli infecţioase, inclusiv virusul Norwalk, hepatita B şi sindromul respirator acut sever (Sars), conform studiilor anterioare. Prin urmare, specialiştii consideră că tratamentul pacienţilor cu grupa A şi infectaţi cu COVID-19 trebuie să fie mai puternic, iar aceştia trebuie monitorizaţi mai atent decât restul persoanelor bolnave.

Citește și:

Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: «Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani»

România închide toate restaurantele și barurile și suspendă zborurile spre și dinspre Spania

Loading...