Mii de britanici şi olandezi au luat cu asalt plajele, profitând de faptul că termometrele au indicat în ultimele zile 27 de grade Celsius. Pe plaja Scheveningen, din apropiere de Haga, aproape că nu aveai unde să arunci un ac de câtă lume venise la plajă.


Ţările de Jos au început relaxarea la 6 mai, însă cu respectarea condiţiilor de împiedicare a răspândirii bolii (distanţă de 2 metri între oameni, purtarea măştii şi igiena mâinilor). Plajele nu au fost încă deschise, dar cui i-a păsat, chiar dacă numărul contaminărilor a ajuns ieri la 44.700 şi cel al deceselor la 5.775. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Marea Britanie, unde au fost înregistrate temperaturi de 28 de grade Celsius.

6-marea-britanie-foto-epa.jpg

Marea Britanie. Plaja din Hackney Marshes, din estul Londrei, luată cu asalt la 28 de grade Celsius
Foto: EPA-EFE

Plaja din Hackney Marshes, din estul Londrei, ştrandurile de lângă metropola britanică şi plaja din Southend, Essex au fost luate cu asalt de mii de oameni de toate vârstele. Guvernul Johnson a impus măsuri de restricţie privind răspândirea COVID-19 după ce bilanţul epidemiei a ajuns la 36.050 de decese şi 251.000 de îmbolnăviri. Anumite regiuni au început relaxarea măsurilor de restricţie, dar riscurile sunt extrem de ridicate având în vedere că de la o zi la alta sunt raportate în jur de 2.000 de cazuri noi.

 
 
Loading...