Cel mai important muzeu din Brazilia a fost mistuit de un incendiu. Pagubele nu pot fi estimate

Ultima actualizare:

    Muzeul Naţional din Rio de Janeiro a fost distrus de un incendiu izbucnit duminică searafoto: AFP
Muzeul Naţional din Rio de Janeiro a fost distrus de un incendiu izbucnit duminică searafoto: AFP

Cel mai vechi şi important muzeu de istorie şi ştiinţă din Brazilia a fost cuprins de un incendiu mistuitor. Se crede că mare parte a colecţiei a fost distrusă, iar pagubele nu pot fi estimate.

Incendiul de la Muzeul Naţional din Rio de Janeiro a început după ce ultimii vizitatori au părăsit clădirea duminică (2 septembrie) şi a continuat pe tot parcusul nopţii. Nu există victime, dar pierderile culturale şi istorice nu pot fi estimate, conform theguardian.com. 

Nu se ştie de la ce a pornit focul. "E cel mai mare muzeu de istorie din America Latină. Avem colecţii foarte importante, de peste 100 de ani", a spus unul dintre directorii muzeului, Cristiana Serejo. Potrivit Marinei Silva, fost ministru al mediului, focul este ca "o pierdere de memorie pentru Brazilia".

Impresionanta colecţie a muzeului cuprindea artefacte romane şi egiptene, fosile de dinozauri şi un meteorit găsit în 1784, dar şi un schelet vechi de 12.000 de ani, cel mai vechi din Americi. O parte se află în altă clădire, dar se crede că cea mai mare parte din artefacte a fost distrusă. 

"E o catastrofă incredibilă. E moştenirea de 200 de ani a ţării. E cultura ei, educaţia ei", a declarat un alt director al muzeului, Luiz Duarte. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net