Charlie Hebdo și-a bătut joc de victimele cutremurului din Italia

Ultima actualizare:

    Seismul din Italia a făcut sute de victimeFoto: AFP
Seismul din Italia a făcut sute de victimeFoto: AFP

Întreaga lume a spus „Je suis Charlie” atunci când jurnaliștii francezi au fost loviți de tragedie, dar ei nu sunt la fel de empatici. Celebra publicație de satiră a stârnit un val de controverse după ce a făcut o caricatură cu victimele cutremurului din Italia, care s-a soldat cu peste 280 de morți. Charlie Hebdo, revista care în 2015 a fost vizată de un atac teroris, i-a prezentat cei care și-au pierdut viața în urma seismului ca pe diferite feluri de paste, un gest pe care italienii l-au catalogat de-a dreptul odios.

Caricatura este intitulată „Cutremur în stil italian”. În desen, apare un bărbat cacoperit de sânge, pe care cei de la Charlie Hebdo l-au numit „paste în sos tomat”. Alături, un alt bărbat rănit și zgâriat este catalogat drept „macaroane cu brânză, iar o clădire prăbușite, unde se pot observa mai multe cadavre, a fost numită „lasagna”.

Primarul orașului Amatrice, localitate celebră pentru sosul de paste care îi poartă numele, a fost îngrozit și revoltat de aceste caricaturi. Amatrice a fost cea mai afectată zonă de cutremur.

Satirical magazine Charlie Hebdo slammed for 'lasagna' cartoon on Italy earthquake victims https://t.co/9hplTKWluu pic.twitter.com/dzjjTJ5dVJ— CNN (@CNN) 3 septembrie 2016

Satirical magazine Charlie Hebdo slammed for 'lasagna' cartoon on Italy earthquake victims https://t.co/9hplTKWluu pic.twitter.com/dzjjTJ5dVJ

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net