Patru membri ai aceleiași familii au murit infectați de coronavirus, după ce s-au băgat singuri în carantină, în Wuhan! Este vorba despre regizorul chinez Chang Kai (55 de ani), sora, mama și tatăl lui.


Chang Kai a murit pe 14 februarie. Părinții lui s-au stins din viață în doar două săptămâni, după ce întreaga familie a decis să se izoleze. Sora regizorului a murit la câteva ore după acesta, iar soția lui se află în stare critică. Bilanțul deceselor în provincia Hubei, care are capitala la Wuhan, este cel mai ridicat din China, aici fiind focarul coronavirusului. Bolnavii nu găsesc paturi de spital, chiar dacă guvernul construiește constant spitale noi și a amplasat corturi medicale prin oraș, scrie The Guardian

Alții au murit deși au avut parte de îngrijiri medicale, inclusiv un doctor care i-ar fi avertizat pe colegii lui de răspândirea coronavirusului, încă dinainte să devină o epidemie globală.

Regizorul chinez nu a găsit locuri libere la spital pentru el și familia lui

Marți (18 februarie), s-a stins din viață și directorul unui spital din Wuhan. Organizația Mondială de Sănătate susține că patru din cinci pacienți infectați cu coronavirus nu au simptome severe. În jur de 20% din pacienți prezintă semne mai acute ale bolii.

Există temerea că sfaturile pe care guvernul le-a dat cetățenilor de a sta acasă, atunci când a început epidemia, a făcut ca bilanțul deceselor să crească dramatic. Acesta ar fi și cazul regizorului Chang Kai, care a avut mai întâi grijă de tatăl său, căruia a început să i se facă rău în luna ianuarie. L-a dus pe bătrân l-a mai multe spitale, însă nu a putut să găsească un pat liber pentru el. Pe 28 ianuarie, bărbatul s-a stins din viață, iar restul familiei se infetase deja. 

Mama lui Chang a murit la câteva zile. Starea regizorului chinez s-a agravat rapid. Pe patul de moarte, el le-a transmis prietenilor săi un mesaj sfâșietor: „Rămas bun celor pe care îi iubesc și celor care m-au iubit pe mine!”. Singurul supraviețuitor al familiei este fiul regizorului, care studiază în Marea Britanie. Se pare că familia i-a spus să nu se întoarcă în China, potrivit todayonline.com.

În prezent, autoritățile chineze îi duc pe toți bolnavii în centre de carintină, uneori chiar și cu forța. Aproximativ 73.000 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus în întreaga lume, iar 1.875 de oameni au murit. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în China, în provincia Hubei.

 

Citește și

 Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

Atenție, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

 
 
Loading...