Cinci britanici, între care se numără şi un copil, au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus în Franţa, după ce au fost cazaţi în aceeaşi cabană şi au intrat în contact cu o persoană care a fost în Singapore, a anunţat ministrul Sănătăţii, Agnes Buzyn. Starea celor cinci nu este îngrijorătoare, a menţionat ministrul.


Britanicii au fost cazaţi în aceeaşi cabană cu o persoană infectată, în staţiunea de schi Contamine Montjoie, din estul Franţei. “Cazul iniţial ne-a fost adus în atenţie noaptea trecută. Este vorba de un britanic care s-a aflat în Singapore în perioada 20-23 ianuarie şi a venit în Franţa la 24 ianuarie pentru patru zile”, a explicat Buzyn.

Pe teritoriul Franţei s-au semnalat până acum 11 cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Bilanț coronavirus: 724 de morți

Peste 700 de persoane, mai exact 724 în acest moment (8 februarie), au murit din cauza coronavirusului, într-o singură zi pierzându-şi viaţa 86 de persoane, conform celui mai recent bilanţ prezentat de CNN.Vineri, în China, au murit 86 de oameni, ceea ce aduce bilanţul vicitmelor provocate de coronavirus la peste 720. Numărul zilnic al deceselor a crescut constant în ultimele câteva zile. La nivel global, virusul a infectat peste 34.400 de oameni din 27 de ţări şi teritorii. Taiwanul a confirmat sâmbătă al 17-lea caz de îmbolnăvire, un bărbat în vârstă de 20 de ani, fiul unui cuplu deja diagnosticat cu coronavirus. Familia a călătorit în Italia, cu escală în Hong Kong, din 22 până în 31 ianuarie, şi a revenit în Taiwan, tot prin Hong Kong, la 1 februarie. 

Citește și:

Femeia din Suceava care s-a întors recent din China nu are coronavirus

Sursa infecţiei cu coronavirus: şerpii şi supa de liliac

Loading...