Rar se poate întâmpla ca garda de corp a unui lider de stat să atragă mai multă atenție decât însuși angajatorul său. Se întâmplă însă în cazul lui Emmanuel Macron, președintele Franței, care în timpul campaniei electorale a fost păzit îndeaproape de un gigant care te intimidează numai când îl privești.


Numele lui este Makao și este origine congoleză, mai exact din orașul Kinshasa (R. D. Congo) iar înălțimea sa fizică este de-a dreptul impresionantă: are 2,13 metri și cântărește 140 de kilograme, după cum precizează site-ul quest-france.fr.

Uriașul l-a însoțit pe Emmanuel Macron în toate spațiile publice ca o umbră, dar nu de puține ori s-a întâmplat ca Makao să-i facă umbră la propriu sau chiar să-l pună în umbră, cum s-a întâmplat pe 6 mai, la Touquet, în fața casei lui Macron. Când l-a văzut, o jurnalistă de la AFP l-a fotografiat și astfel, Makao a devenit o vedetă internațională: „Toată lumea stătea la coadă ca să-și facă selfie cu el”, a justificat jurnalista, potrivit sursei citate.

makao_1.jpg

makao emmanuel macron
„Toată lumea stătea la coadă ca să-și facă selfie cu el”
Foto: Twitter

De multe ori, chiar și Macron este amuzat de situație. De câte ori se afla în mulțime, este mai îngrijorat pentru cei din jur, decât pentru siguranța lui și asta din cauza uriașului Goliat (cum a fost numit de presa internațională): „Ai grijă să nu cazi, că ai putea omorî pe cineva”.

makao_macron.jpg

makao emmanuel macron
În orice mulțime, Makao îîi domină pe toți cu înălțimea sa colosală
Foto: AFP

Makao rămâne în continuare o personalitate misterioasă și asta datorită profesiei sale de agent de pază. În afară de prenumele său și de țara de originie, nu se prea cunosc informații despre el. În Congo, i se spune „Tigrul”, din cauza bărbii și sprâncenei care prezintă fire albe pe alocuri. Recent, a fost invitat la o emisiune televizată (vezi aici) în care s-a vorbit despre frizuri, dar, cu toate că tema nu a fost decât un pretext pentru a afla mai multe despre experiența sa ca gardă de corp a președintelui Franței, Makao nu a căzut în capcană și nu a dezbăluit prea multe detalii.

makao_2.jpg

makao emmanuel macron
Makao a mai lucrat și în trecut ca gardă de corp
Foto: Twitter

El a precizat că în trecut a mai fost agentul de pază al lui French Montana, un rapper new yorkez, fostul iubit al lui Khloe Kardashian. De asemenea, a mai păzit și alte „vedete africane”, dar n-a intrat în detalii.

 
 
Loading...