New Yorkul a trecut prin clipe de groază după ce un terorist a intrat cu un camion pe o pistă pietonală și de biciclete. Atacatorul ar fi de origine uzbekă, este căsătorit și are doi copii. Lucra la un depozit, dar urma să-și obțină licența pentru a fi șofer Uber.


Uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov a ucis opt persoane și a rănit alți 11 oameni, după ce a împrumutat un camion de la Home Depot și a intrat cu el pe o alee pietonală și pentru biciclete, din apropiere de World Trade Center.

Conform Adevărul.ro, Saipov ar fi venit în Statele Unite în 2010, dar a locuit în mai multe orașe: Ohio, Florida și Patterson (New Jersey). Dilfuza Iskhakova, care locuiește în Cincinnati (Ohio) a declarat pentru The Guardian că Saipov a locuit cu ea câteva luni, în urmă cu șase ani, atunci când el abia sosise în SUA:

„Părea un băiat amabil, dar nu vorbea prea mult”, povestește femeia, adăugând că Saipov nu făcea altceva decât să meargă la un depozit, un lucra. De asemenea, atunci când l-a cunoscut, Saipov depusese o cere pentru obținerea cărții verzi, care îi asigură drept de rezidență permanentă în Statele Unite.

Atac terorist în New York. 8 morți și 12 răniți

new_york.jpg

new york
Incident cu focuri de armă în Manhattan
Foto: Twitter

UPDATE: Bilanțul a ajuns la 8 morți și 12 răniți. . Donald Trump a scris pe Twitter: „Încă un atac din partea unui om bolnav. Forțele de ordine anchetează îndeaproape. NU ÎN SUA!”. Incidentul a fost catalogat drept atac terorist.

UPDATE: Poliția ia în considerare posibilitatea unui atac terorist, mai ales că doi polițiști susțin că l-au auzit pe atacator strigând Allahu Akbar.

UPDATE: Primele informații oficiale vorbesc despre șase morți și 11 răniți.

Elevii de la un liceu din apropiere și alți martori au aformat că au auzit focuri de armă, notează Daily News. Surse neoficiale spun că este vorba despre mai mulți răniți. O persoană a fost reținută.

manhattan.jpg


Zona a fost împrejmuită de polițiști
Foto: Twitter

Dilfuza spune că familia sa a pierdut orice legătură cu bărbatul care s-a dovedit a fi un terorist, dar știe că s-a mutat în Florida și apoi în New York și că, în prezent, este căsătorit și are doi copii.

s-a mai descoperit că Saipov încerca să obțină licență pentru a deveni șofer Uber. El trecuse deja de verificările aferente, dar compania i-a întrerupt accesul la aplicație în momentul în care s-a aflat că este autorul atentatului și a contactat autoritățile pentru a le furniza datele necesare identității lui.

Polițiștii au descoperit și un bilet lăsat de Saipov în mașina folosită pentru atentat. Mesajul a fost scris în lumba engleză și susține că a comis atacul terorist în numele Statului Islamic.

După ce camionul pe care-l conducea s-a lovit de un autobuz școlar, Saipov a ieșit din mașină, având asupra sa imitații ale unor arme de foc și a încercat să fugă, dar un polițist l-a împușcat în abdomen. Teroristul a fost transportat sub arest la spital, iar în prezent, starea lui este stabilă.

 
 
Loading...