Italia a înregistrat 250 de noi decese în contextul epidemiei de coronavirus în 24 de ore, un nou record, ceea ce creşte numărul morţilor la 1.266, potrivit unui bilanţ publicat vineri de Protecţia Civilă, scrie AFP.


Italia, cea mai afectată ţară din lume după China, a recenzat 17.660 pe persoane contaminate, dintre care 1.328 sunt la Terapie Intensivă. Persoanele vindecate sunt în număr de 1.439, în creştere cu 181 faţă de ziua precedentă. 

La Milano şi în alte oraşe, primarii au fost nevoiţi să închidă parcurile, la Roma parohiile au fost redeschise. 

Spania a declarat stare de alertă

Guvernul spaniol a decretat vineri stare de alertă din cauza crizei sanitare provocate de Covid-19. Numărul cazurilor de infectare în Spania a depăşit 4.200, iar cel al deceselor, 120.

Potrivit Constituţiei, starea de alertă este declarată în situaţii de catastrofă sau crize sanitare. Este a doua oară când ea se aplică în Spania - prima dată, în 2010, din cauza crizei controlorilor de trafic aerian. Mecanismul este cel mai puţin invaziv, fără să suspende drepturile şi libertăţile, potrivit news.ro.

Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Pedro Sánchez într-un mesaj video transmis de la Palatul Moncloa. „Ne aşteaptă săptămâni foarte grele. (...) Nu excludem că în următoarea săptămână să ajungem la 10.000 de cazuri”.

 

Loading...