Coronavirus Italia. Bilanț. 79 de morți și peste 2.500 de îmbolnăviri cu Covid-19

Ultima actualizare:

    Spitalele din Italia vor suplimenta număul paturilor de la secțiile de terapie Intensivă și boli infecțioaseCorriere de la Serra
Spitalele din Italia vor suplimenta număul paturilor de la secțiile de terapie Intensivă și boli infecțioaseCorriere de la Serra

Vin vești îngrijorătoare în ceea ce privește numărul infectărilor cu coronavirus în Italia. 79 de persoane au murit șu alte peste peste 2.500 s-au îmbolnăvit cu temutul virus din China. Focarul este localizat în nordul Italiei în regiunile Lombardia, Veneto, Emila Romagna și Piemonte.

Numărul infectărilor cu coronavirus, în Italia,  țara care a devenit cel mai mare focar al Europei și unde locuisc, oficial, aproximativ doă milioane de români, a crescut alarmant. Potrivit ultimului bilanț oficial, transmis de Institutul de Sănătate Publică, s-au înregistrat alte 466 de cazuri noi de contaminare, dintre care 27 de decese.

Conform statisticilor, în total, până acum, în Peninsulă sunt 79 de decese din cauza coronavirusului și peste 2.500 de cazuri de infecții . ”Dintre acestea, 88% sunt în Lombardia, Emilia Romagna şi Veneto", a declarat marţi seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului de Protecţie Civilă şi comisar naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Oficialul a mai precizat că aproximativ 1.000 de persoane sunt în izolare la domiciliu, aproape 300 sunt la terapie intensivă, iar alte peste 1.000 sunt spitalizate fără simptome. Autoritățile au transmis că vor să mărească numărul de paturi la secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor de boli infecțioase.

Printre persoanele infectate cu noul virus se numără un bebeluş de numai câteva zile din orăşelul Bergamo, aflat în apropiere de Milano. Din fericire starea lui nu este gravă, anunță ”La Stampa”.

De asemenea, cel puţin 160 de persoane s-au vindecat de virus, au precizat autorităţile italiene.

Conform autotrităților, focarul este localizat în nordul Italiei în regiunile Lombardia, Veneto, Emila Romagna și Piemonte. Au fost înregistrate cazuri și în provinciile Liguria, Toscana, Marche, Sicilia, Campania, Friuli Venezia Giulia, Puglia , Abruzzo , Lazio, Umbria, Calabria, Trentino Alto Adige și provincia autonomă Bolzano.

Măsuri de urgență din cauza coronavirusului, în Italia

Pentru a controla extinderea acestui focar în alte zone din Italia, autoritățile de sănătate publică au luat masuri de limitare a mișcării persoanelor în unele comune, precum și măsuri de generale de anulare a activităților din zonă (instituții de învățământ, evenimente sportive, magazine, baruri, unități de producție etc.).

- În Abruzzo primarul Francesco Menna a dispus închiderea pentru patru zile a tuturor școlilor  după ce a fost confirmat un caz  de Covid-19 la un angajat al liceului „Raffaele Mattioli”.

- În Pontremoli (Massa Carrara), camera de urgență și secția de medicamente a spitalului s-au închis ca măsură de precauție după ce un pacient cu coronavirus, internat acolo a mers în zonele respective.

- Primarii din provincia Lunigiana igienizează, miercuri, 4 martie, toate școlile din regiune, în așteptarea deciziei de a le închide.

Teama de contagiune ajunge și la granițele Italiei. Un camion Germania care trebuia să livreze materiale de construcții pentru o școală, a rămas staționar la Pasul Brenner, pentru că - a anunțat primarul din Gorizia Rodolfo Ziberna – ”nu există șoferi dispuși să-l conducă în Italia ". Șoferii TIR nu se tem doar de virus, dar și de posibilele carantine care le-ar putea fi impuse la întoarcerea acasă.

11 localități aflate în carantină

Cele 11 comune în carantină din Lombardia și Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și Sân Fiorano.

Momentan nu sunt impuse restricții de călătorie în și dinspre restul Italiei.

Însă autorităţile italiene au trimis Ministerului Sănătății un set de măsuri pentru evitarea răspândirii coronavirusului, care conține, printre altele, recomandarea ca oamenii să se salute fără să se sărute sau fără să își dea mâna, scrie „La Stampa”.

Măsurile ar urma să fie adoptate miercuri și ar rămâne în vigoare timp de 30 de zile.

Coronavirus în lume

La nivel global, conform ultimului bilanț, emis pe 24 de ore, s-au înregistrat peste 2.300 de noi îmbolnăviri și alte 37 de decese din cauza coronavirusului, ajungând, în total, la peste 93.100 de cazuri de infectări și peste 3.200 de decese.

- Cele mai multe dintre acestea, peste 67.300 de contaminări și  aproape 2.800 de morți s-au înregistrat în provincia Hubei din China, potrivit bilanțului INSP. Comisia Națională de sănătate din China ia în calcul constituirea unor rezerve de echipamente medicale de protecție pentru situații de urgență, în condițiile în care OMS a avertizat că, din cauza crizei, medicii ar putea rămâne fără resurse în lupta de combatere a virusului.

- Autoritățile din Irak au raportat, miercuri, primul deces din cauza coronavirusului, a transmis Hotnews.ro. Este vorba despre un pacient din regiunea kurdă.- În Germania, numărul de îmbolnăviri a crescut miercuri la 240 de la 196, cât era anunțat marți.- Rusia suspendă exporturile de măști chirurgicale și alte produse sanitare, potrivit unei rezoluții adoptate de guvern miercuri, pe fondul crizei, informează Hotnews. Rusia nu a raportat până acum nici un caz confirmat de infecții contactate pe teritoriul țării, deși 6 persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, primind tratement. Guvernul a precizat că rezoluția nu se aplică exporturilor făcute în scopuri umanitare.- Ministrul de finanțe din Franța, Le Maire, a anunțat că guvernul va reglementa prețul pentru gelurile antibacteriene.- Polonia a înregistrat miercuri primul caz de infecție, a anunțat ministrul sănătății potrivit Reuters. Ministrul Lukasz Szumowski a declarat că pacientul este un bărbat,a cărui stare este însă bună, el fiind internat într-un spital din vestul țării, Zielona Gora.- Între timp, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că personalul medical din întreaga lume riscă să rămână fără măștile și echipamente de protecție din cazua panicii declanșate de epidemie.

Autoritățile transmit că în Italia numărul cazurilor de infectări este în creștere și se așteaptă ca în afară de cele 79 de decese și peste 2.500 de îmbolnăviri să mai fie confirmate și altele.

Citește și: 

Coronavirus Italia. Mărturiile românilor care s-au întors din focarele virusului: «N-am de gând să stau în carantină»

Atenție, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

El s-a vindecat de coronavirus! Povestea inginerului din China care a invins virusul ucigaș

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net