Emigrantul român, originar din Dej, județul Cluj, Cristian Sabou, în vârstă de 28 de ani și-a recunoscut fapta și a fost condamnat la închisoare pe viață pentru o crimă pe care a comis-o cu sălbăticie în 2013. Românul a omorât-o cu ciocanul pe bunicuța Valerie Graves, după ce a pătruns peste ea în casa, din Sussex, Marea Britanie, la 29 decembrie 2013. Anul trecut i-a mărturisit fapta soției lui Claudia Marian, de 26 de ani, care l-a dat pe mâna poliției și a trimis ADN-ul fiicelor ei.


Crimă înfiorătoare! Cristian Sabou, în vârstă de 28 de ani, s-a ascuns timp de șase ani în Dej, județul Cluj, pentru a nu fi prins de poliția britanică. Abia în iulie 2019, poliția română în colaborare cu cea britanică au reușit să îl prindă pe criminalul care a intrat prin efracție în casa britanicei de 55 de ani, din Sussex și apoi a ucis-o cu sălbăticie zdrobindu-i capul și pieptul cu lovituri de ciocan. Sabou și-a recunoscut fapta în fața unui tribunal din Sussex și a fost condamnat la închisoare pe viață. El poate fi eliberat după minimum 24 de ani de detenție.

cristian-sabou.jpg

cristian sabou
Cristian Sabou
foto: Profimedia

Soția l-a dat pe mâna poliției după ce Cristian Sabou și-a mărturisit fapta

Cristian Sabou a ținut secretă fapta timp de aproape cinci ani. În 2018, conștiința încărcată l-a obligat să i se destăinuie soției lui Claudia Marian, de 26 de ani. Femeia nu a mai putut dormi nopțile știind că trăiește lângă un criminal. A luat legătura cu poliția și, după ce a aflat că principala probă incriminatorie este ADN-ul criminalului, ea a fost de acord să le trimită mostre din ADN-ul fiicelor ei pentru a confirma indubitabil faptul că Sabou era criminalul din Sussex. În iulie 2019, românul a fost arestat și extrădat în Marea Britanie.

arma-crima.jpg

arma crimei
Ciocanul, arma crimei
foto: Profimedia

”Nu puteam trăi liniștită, nu mă puteam privi în oglindă când știam că ascund lângă mine un criminal”, a declarat Claudia pentru The Sun. Când i-a povestit ce a făcut, Cristian a implorat-o să nu îi dea papucii și să își țină gura închisă.

Citește și:

Criminal român condamnat în Spania la 22 de ani de închisoare, adus în ţară cu un avion militar

Cel mai odios criminal în serie român este o femeie

Cine era victima omorâtă cu lovituri de ciocan de român?

Valerie Graves, de 55 de ani, a fost unul dintre artiștii britanici de succes care trăia într-o vilă de 1,6 milioane de lire sterline în Bosham, Sussex. Femeia trăia singură după ce divorțase de soț și în seara de 29 decembrie se pregătea să organizeze o petrecere de Revelion cu prietenele ei. Cristian Sabou abia sosise în Marea Britanie împreună cu soția și cele două fiice și își căuta de muncă. Negăsind nici o slujbă, el a fost nevoit să locuiască într-o rulotă friguroasă.

valerie-graves.jpg

Valerie Graves
Valerie Graves a fost ucisă pe 29 decembrie 2013
foto: Profimedia

În seara de 29 decembrie, românul a luat bicicleta și a intrat prin efracție în vila lui Graves. Femeia l-a prins și românul i-a aplicat mai multe lovituri de ciocan în zona capului desfigurând-o. S-a întors la rulota instalată în zona industrială de lângă autostrada A27 și a încercat să scape de ciocanul plin de sânge. I-a spus soției că a fost atacat de un câine și s-a apărat cu ciocanul. Abia după ce s-au întors în țară, la scurt timp de la comiterea crimei, Sabou a găsit curajul să își mărturisească fapta abominabilă. Judecătorul Christine Laing a lăudat-o pe Claudia pentru curajul pe care l-a avut dându-l pe Cristian pe mâna poliției.

casa-crima-valerie-graves.jpg

casa crima
Aceasta este casa în care a avut loc orbila crimă
foto: Profimedia

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: