Au trecut 14 ani de la atentatele din Statele Unite ale Americii care au schimbat lumea. La 11 septembrie 2001 au murit aproximativ 3.000 de persoane, în atacurile teroriste de la New York, Washington și Pennsylvania.


În urmă cu 14 ani, două avioane au lovit World Trade Center din New York, altul a lovit Pentagonul din Washington, iar cel de-al patrulea se crede că viza Capitoliul. Ultimul avion s-a prăbușit pe un câmp din Pennsylvania, după intervenția eroică a pasagerilor.

5 Imagini care marchează 14 ani de la atentatele din SUA

 • 11 septembrie 14 ani atentate
  1. Două linii paralele vor învălui cerul orașului New York, în amintirea celor două turnuri gemene ale World Trade Center
  Foto: AP
 • 11 septembrie 14 ani atentate
  2. O instalație de 88 de lumini este folosită pentru Omagiul din lumină
  Foto: AP
 • 11 septembrie 14 ani atentate
  3. Așa arată acum locul unde erau situate turnurile gemene
  Foto: AP
 • 11 septembrie 14 ani atentate
  4. La locul tragediei, au fost puse steaguri cu numele tuturor victimelor ce și-au pierdut viața la 11 septembrie
  Foto: AP
 • 11 septembrie 14 ani atentate
  5. Pennsylvania va fi luminată de mii de lampioane, în amintirea eroilor care au murit în Zborul 93
  Foto: AP
1/5

Turnurile gemene ale World Trade Center, care erau cei mai înalți zgârie-nori din New York, au fost lovite la un interval de doar câteva minute, de două dintre avionele deturnate de teroriști.

În Statele Unite ale Americii, milioane de persoane aduc un omagiu emoționant oamenilor ce și-au pierdut viața în tragedia de la 11 septembrie. În locul turnurilor gemene acum este un memorial la Zona Zero (Ground Zero n.r). Familiile victimelor vor participa la o ceremonie de comemorare a rudelor care și-au pierdut viața. Pentru a-i onora, familiile vor citi numele victimelor și se vor ține șase momente de reculegere: unul pentru a marca momentul când avioanele au lovit turnurile gemene, două pentru a marca prăbușirea turnurilor și două care marchează atacul asupra Pentagonului și prăbușirea Zborului 93 în Pennsylvania, potrivit site-ului ibtimes.com.

La capela St. Paul din New York va suna clopotul speranței, în amintirea celor ce și-au pierdut viața acum 14 ani. Iar ca în fiecare an de la tragedie, va avea loc Omagiul din lumină (Tribute in light n.r), o instalație de 88 de lumini care va aprinde cerul orașului, chiar lângă World Trade Center. Luminile vor crea două linii parelele, în amintirea celor două turnuri care se înălțau odată în New York.

 
 
Loading...