Cum au evoluat fotografiile de logodnă în Casa Regala a Marii Britanii. De la distanța în cuplu, la îmbrățișări

Ultima actualizare:

    Casa Regală a Marii BritaniiFoto: Getty
Casa Regală a Marii BritaniiFoto: Getty

Modernizarea afectează toate aspectele vieții sociale precum și instituțile. Nici măcar Casa Regală a Marii Britanii nu a putut rezista tendinței, iar scadărea gradului de formalizare se poate observa cât se poate de clar printr-o singură privire aruncată asupra fotografiilor care anunță logodna membrilor familiei. Dacă acum o sută de ani, străbunicii lui Harry erau înfățișați la o distanță considerabilă unul de altul, astăzi, el își ține logodnica în brațe, nestingherit, în fața aparatului de fotografiat.

Atunci când străbunicii lui Harry și anunțat logodna în anul 1923, palatul Regal a făcut publică o fotografie care îi înfățișa pe Regele George al IV-lea și pe Regina Mamă  stând unul lângă altul, pe două scaune, privind înainte, lipsiți de orice expresie care ar fi putut trăda vreo emoție. Nici nu a fost adusă în discuție posibilitatea ca cei doi să se atingă. Un secol mai târziu, fotografiile de logodnă ale lui Harry, îl arată pe acestea strângând-o în brațe pe logodnica sa Meghan Markle, în timp ce aceasta are așezată afectuos o mână pe chipul său, zâmbind larg. Tonul fotografiilor de logodnă de atunci și de acum diferă extrem de mult și documentează schimbările care au avut loc, de-a lungul anilor, în protocolul Casei Regale de când a avut loc prima mnifestare a unui semn de afecțiune într-un instantaneu de logodnă, în anul 1999. Cei care au spart gheața au fost Prnțul Edward și aleasa sa, Sophie. 

Anul 1923 - Regele George  al VI-lea și Elizabeth Bowes-Lyon  sunt asezați pe scaun, la o distanță considerabilă unul de celălalt. Ambii privesc înainte, fără a manifesta vreo emoție și fără a se atinge. 

Anul 1947- Regina Elisabeta a II-a și Prințul Filip păstrează distanța între ei, dar nu sunt așezați. În plus, ambii zâmbesc.


    Distanța minimă, dar fără atingeriFoto:Getty
Distanța minimă, dar fără atingeriFoto:Getty

Anul 1960 - Prințesa Margareta, fiica lui George al VI-lea,  s-a logodit cu Antony Armstrong-Jones, iar protocolul a început să fie mai permisiv. Cei doi stau unul lângă celălalt, apropiați. El o privește cu afecțiune, în timp ce ea zâmbește, un pic stângaci, camerei de fotografiat. 

Anul 1973- A fost anul logodnei Prințesei Anne, singura fiica a Elisabetei a II-a, cu Mark Phillips și cel în care a fost afișat, pentru prima dată în istorie, un moment de afecțiune. Cei doi se țin de mână și își zâmbesc larg. 


    Primii care au îndrăznit să manifeste un semn de afecțiune public au fost Anne și mark Foto:Getty
Primii care au îndrăznit să manifeste un semn de afecțiune public au fost Anne și mark Foto:Getty

Anul 1981- Protocolul nu mai este rigid. Prințesa Diana îl îmbrățișează, prin spate, pe Prințul Charles într-o strânsoare care indică mai curând posesivitatea decât iubirea profundă. Au purtat cămăsi asortate, iar pe mâna Dianei se putea vedea clar celebrul inel de logodnă care este purtat în ziua de astăzi de Ducesa de Cambridge, Kate Middleton. 


    Prin'ul Charles și Prințesa Diana, fotografia de logodnăFoto:Hepta
Prin'ul Charles și Prințesa Diana, fotografia de logodnăFoto:Hepta

Anul 1986- Prințul Andrew, cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a, și Sarah Fergusson au reprodus portretul informal al predecesorilor Diana și Charles. 

Anul 1999- Anul primului sărut afișat într- fotografie de logodnă. Curajosii protagoniști au fost Prințul Edward,cel de-al treilea copil al reginei Elizabeta a II-a, și Sophie Hellen, contesă de Wessex.

Anul 2010- Prințul William, fiul cel mare al lui Charles și al Dianei, a îmbrățișat-o pe Kate Middleton, în fața camerei. Ambii au zâmbit. Această fotografie a fost considerată de admiratori ca fiind una naturală și plină de afecțiune.

Anul 2017- Prințul Harry, fiul cel mic al lui Charles și al Dianei, și actrița Meghan Markle se îmbrățișează într-o fotografie alb negru și par absorbiți unul de celălalt, ignorând complet existența camerei de luat vederi.


    Fotografia de logodnă a prințuli Harry cu Meghan MarkleuFoto: Alex Lubomirski/CameraPress via Guliver Romania
Fotografia de logodnă a prințuli Harry cu Meghan MarkleuFoto: Alex Lubomirski/CameraPress via Guliver Romania

Aici puteți vedea fotografiile de logodnă a membrilor Casei Regale a Marii Britanii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net