În cel mai recent documentar despre viața și moartea Prințesei Diana, o fostă gardă de corp a făcut câteva declarații surprinzătoare. Se pare că Regina Elisabeta ar fi fost singura persoană care ar fi putut să o salveze pe prințesă.


Prințesa Diana a murit la vârsta de 36 de ani în urma unui grav accident rutier în pasajul Pont de l-Alma, din Paris, pe 31 august 1997, după cum precizează Daily Star. Acum, la 20 de ani de la acel incident care a îndoliat întregul Regat Unit, Ken Wharfe, fost membru al serviciului de pază al Dianei, a declarat în documentarul „The Life and Death of Princess Diana” că doar Majestatea Sa ar fi avut puterea să o aslveze.

Fosta gardă de corp susține că în ciuda faptului că divorțase de Prințul Charles, Diana ar fi trebuit să păstreze în continuare serviciul de pază și protecție și doar Regina Elisabeta ar fi putut să o convingă să ia această decizie care poate i-ar fi salvat viața.

„Indiferent ce ai face, vei rămâne mereu Diana, Prințesă de Wales. Singurul lucru la care nu ar fi trebuit să renunțe era siguranța”, a mărturisit Ken în cadrul interviului.

„O singură persoană ar fi putut, din punctul meu de vedere, să insiste ca Diana să păstreze securitatea, iar acea persoană este însăși Regina. Dacă ar fi convins-o, acum n-am mai fi avut această discuție pentru că, din punctul meu de vedere, Diana ar mai fi fost încă în viață”, a mai adăugat garda de corp.

Prințesa a călătorit atunci cu iubitul său, Dodi Fayed și Henri Paul, care era șoferul. Toți trei au murit în accident. Probele anchetei ai arătat că incidentul s-ar fi produs din cauza faptului că șoferul era băut și a pierdut controlul volanului. Vara aceasta, în august, William și Harry vor comemora 20 de ani de la moartea mamei lor.

 
 
Loading...