Un luptător ISIS s-a deghizat în femeie pentru a scăpa de armata irakiană care a recucerit orașul Mosul. și-a pudrat fața, s-a pensat, și-a dat chiar și cu ruj pe buze, dar a uitat să-și radă barba și mustața care în cele din urmă, l-au dat de gol.


Planul lui era de a scăpa neobservat de raidurile soldaților irakieni, dar nu are trăsături fizice atât de fine încât să poată fi confundat cu o femeie. Potrivit Daily Mail, mustața și barba foarte stufoase l-au dat de gol. Pe Internet au fost însă publicate imagini și cu alți luptători ai Statului Islamic care au încercat aceeași metodă. Mai mult decât atât, unii dintre ei, nu doar că s-au machiat, dar și-au pus și sutien.

isis_2.jpg

isis
Mai mulți militanți ISIS au încercat acest plan
Foto: Daily Mail

Recucerirea orașului Mosul, care s-a aflat sub controlul ISIS, durează de nouă luni, iar acum, când cei mai mulți dintre soldații grupării teroriste au fost uciși sau capturați, misiunea se apropie de sfârșit. Totuși, unii dintre jihadiști sunt dispuși să ia măsuri disperate pentru a scăpa cu viață sau pentru a nu fi închiși în lagărele insalubre unde ar putea muri infectați de boli.

 
 
Loading...