Detalii uluitoare despre unul dintre teroriștii din Londra!

Ultima actualizare:

    Autoritățile engleze știau că au legături cu extremiștii, dar nu i-au considerat periculoșiFoto: Daily Mail
Autoritățile engleze știau că au legături cu extremiștii, dar nu i-au considerat periculoșiFoto: Daily Mail

Khuram Butt (27 de ani), unul dintre teroriștii care a comis atentatul din Londra din 3 iunie, era de mult în atenția autorităților, dar atât poliția, cât și serviciul de informații MI5 nu-l considerau periculos. Era chiar angajat ca muncitor la lucrările subterane a unei linii de metrou și avea acces la tunelurile de sub Palatul Parlamentului londonez.

Khuram Butt a avut probleme cu legea în urmă cu câțiva ani, dar autoritățile nu au suspectat că un bărbat tânăr, căsătorit și având doi copii ar fi suficient de periculos pentru a comite un atentat. Mai mult decât atât, el s-a angajat să lucreze ca muncitor la construcția unei linii subterane de metrou, având astfel acces la tunelurile subterane care trec pe sub Parlament, clădire în care un alt terorist a încercat să pătrundă, dar a fost oprit de polițiști.

Potrivit Daily Mail, Butt, de orgine pakistaneză, a venit în Marea Britanie căutând azil politic. Polițiștii au aflat acum că el a fost cel care a planificat uciderea trecătorilor de pe stradă.


    Khuram Butt, cel care a planificat uciderea cetățenilor londonezi pe stradăFoto: Daily Mail
Khuram Butt, cel care a planificat uciderea cetățenilor londonezi pe stradăFoto: Daily Mail

Scotalnd Yardul și serviciul de informații MI5, dar și primarul Londrei, Sadiq Khan au fost somați pentru a răspunde unei întrebări care macină săcietatea londoneză: cum a fost posibil ca un individ ce se afla în atenția autorităților și existau probe împotriva sa, a putut „să le scape printre degete” și să comită o tragedie. Premierul englez, Theresa May, a declarat de asemenea, că așteaptă explicații din partea acestor instituții cu privire la cei trei atacatori despre care se pare că se cunoșteau informații.


     Rachid Redouane, cel de-al doilea terorist din LondraFoto: Daily Mail
Rachid Redouane, cel de-al doilea terorist din LondraFoto: Daily Mail

În 2016, Khuram Butt a apărut într-un documentar despre jihadiștii din Marea Britanie, în care a fost filmat cum flutura drapelul Statului Islamic într-un parc public și încerca să-i ademenească pe copii cu dulciuri pentru a-i converti. În 2015, el și-a părăsit soția însărcinată pentru a pleca în Siria și a lua legătura cu militanții ISIS.

Identitatea lui Butt a fost descoperită la doar câteva ore după atentat, dar Scotland Yard a cerut agențiilor de presă să nu îi facă public numele pentru a putea să le dea de urmă și celorlalți atacatori.


    Youssef Zaghba, cel de-al treilea teroristFoto: Daily Mail
Youssef Zaghba, cel de-al treilea teroristFoto: Daily Mail

Două zile mai târziu, cele 12 persoane „suspecte” arestate au fost eliberate fără să fie puși sub vreo acuzație. Marți, 6 iunie, ziarul italian „Corriere Della Sera” a dezvăluit identitatea celui de-al treilea terorist din Londra, Youssef Zaghba. Anul trecut, el a fost oprit în aeroportul din Bologna, încercând să plece în Siria. Autoritățile italiene au informat Marea Britanie de intențiile lui Zaghba, așadar, englezii cunoșteau detalii compromițăroare și despre cel de-al treilea atacator. Până să comită atentatul din 3 iunie, el a lucrat într-un restaurant din Londra.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net