Donald Trump, candidatul prezumtiv al republicanilor la președinția Statelor Unite ale Americii, a făcut o vizită în Scoția, vineri (24 iunie), la câteva ore după dezvăluirea rezultatelor Brexitului.


Politicianul a venit în țară pentru inaugurarea unui teren de golf, însă acesta a făcut comentarii pe baza celui mai important subiect al momentului pentru Regatul Unit, ieșirea din Uniunea Europeană.

„Cred că s-a întâmplat un lucriu minunat. Este un vot extraordinar, foarte istoric. Oamenii sunt furioși peste tot în lume. Sunt furioși în legătură cu granițele, sunt furioși în legătură cu faptul că alți oameni vin în țară și preiau controlul și nimeni nu știe nici măcar cine sunt. Sunt furioși în legătură cu multe, multe lucruri în Regatul Unit, în Statele Unite și în multe alte locuri. Acesta nu va fi ultimul (referendum, n.r.)”, a declarat miliardarul american, potrivit bbc.com.

În plus, Donald Trump consideră că, prin Brexit, britanicii și-au recăpătat țara. „Am spus că asta se va întâmpla și este un lucru extraordinar. Practic, și-au luat țara înapoi. Este un lucru minunat”, a adăugat candidatul la președinția americană. Cât despre demisia prim-ministrului britanic David Cameron, Trump apreciază că este „păcat”.  

 
 
Loading...