Două adolescente au fost arestate în orașul francez Nisa la jumătatea lunii septembrie pentru că aveau legături cu Rachid Kassim, un militant al Statului Islamic, suspectat în organizarea atacurilor teroriste de la Paris.


Cele două tinere, care au vârste de 17, respectiv 19 ani, foloseau rețeaua de socializare mobilă Telegram pentru a ține legătura cu Kassim, despre care se crede că ar fi participat la mai multe încercări de atentate pe teritoriul Franței, informează Reuters.

„Ele erau îndemnate să comită un atentat asupra unor ţinte precise, pentru a răzbuna moartea recentă a purtătorului de cuvânt al Statului Islamic”, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru cotidianul Le Parisien.

Cele două adolescente au recunoscut că aveau în intenție să comită atacul, dar au renunțat. În doar zece zile, încă patru adolescenți au fost arestați pentru că erau suspectați că plănuiau să ucidă în numele ISIS. Cu toții luau legătura cu Kassim prin Telegram, care acum locuiește într-o regiune siriano-irakiană, potrivit informațiilor poliției și surselor judiciare.

 
 
Loading...