El Chapo Guzman a fost prins, la şase luni după evadarea ca-n filme

Ultima actualizare:

    El Chapo Guzman a evadat în iulie 2015foto: AP
El Chapo Guzman a evadat în iulie 2015foto: AP

Celebrul lider interlop mexican Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat vineri (8 ianuarie), la şase luni după evadarea dintr-o închisoare de maximă securitate. Informaţia a fost confirmată de preşedintele mexican Enrique Pena Nieto.

"Misiune îndeplinită: l-am prins. Vreau să informez mexicanii că Jaoquin Guzman a fost prins", a scris preşedintele Mexicului pe Twitter, conform vice.com. 

Operaţiune de prindere a fost pusă la cale de marina mexicanăîn oraşul nordic Los Mochis, din statul Sinaloa, statul de origine al lui El Chapol şi bastionul cartelului său. 

Oficiali ai marinei au declarat că l-au prins pe Guzman după ce au primit un pont anomin care i-a direcţionat spre o locuinţă unde liderul interlop se ascundea. Acolo se aflau mai mulţi oameni înarmaţi, iar cinci dintre ei au fost ucişi.

Marina este una dintre forţele armate mai puţin corupte din Mexic şi care se ocupă în general de operaţiunile care vizează interlopii mexicani. 

Guzman era dat în urmărire generală după ce evadase pe 11 iulie 2015 din Penitenciarul Altiplano, situat în apropiere de Ciudad de Mexico. El a reuşit să fugă printr-un tunel de peste 1,5 kilometri.  Gardienii au descoperit în celula sa o gaură de 50 centimetri şi o scară de 10 metri care ducea la tunelul aerisit şi luminat cu înălţimea de 1,70 metri. La piciorul scării, “El Chapo” avea pregătite baterii de oxigen şi o motocicletă. Tunelul ieşea la suprafaţă la 1,5 km

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net