Chiar dacă viziunile sale reformatoare sunt tot mai aspru criticate, Emmanuel Macron (39 de ani) păstrează totuși o veche tradiție prezidențială. Președintele francez și soția sa au primit încă un membru în familia lor...unul patruped.


Emmanuel și Brigitte Macron au adoptat un labrador negru de la un adăpost pentru câini abandonați, pe care l-au numit Nemo, după numele căpitanului din celebrul roman al lui Jules Verne, „20.000 de leghe sub mări”, precizează ndtv.com.

nemo_2.jpg

hemo macron
Macron a adoptat un labrador negru de la un adăpost pentru câini abandonați
Foto: Hepta

Simpaticul patruped și-a însoțit pentru prima dată noii stăpâni luni, 28 august, când Nemo a fost zărit jucându-se prin Palatul Elysée, purtând deja o zgărdiță roșie.

nemo_1.jpg

nemo macron
El este Nemo, noul membru al familiei prezidențiale
Foto: Hepta

Toți președinții francezi de după al Doilea Război Mondial au avut alături un câine, liber să se plimbă prin grădinile palatului prezidențial și să-i încânte în momentele mai tensionate. Majoritatea liderilor francezi postbelici și-au luat ca animal de companie un labrador. Doar Charles de Gaulle a avut un corgi, primit ca dar din partea Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii.

nemo_3.jpg

nemo macron
Majoritatea președinților francezi postbelici au avut câte un labrador
Foto: Hepta

Nemo are puțin pentru un an și îl succedă pe Philae, un labrador care a fost numit după Stația Spațială Europeană și pe care Franҫois Hollande l-a primit cadou de la veteranii de război stabiliți în Montreal.

 

 

 
 
Loading...