Eroare incredibilă! Un italian mort în cutremurul din Amatrice, înmormântat în România

Ultima actualizare:

    Au trimis trupul neînsuflețit al unui italian în locul celui unui românFoto Getty
Au trimis trupul neînsuflețit al unui italian în locul celui unui românFoto Getty

Printre victimele seismului din Amatrice s-au aflat și români, ale căror trupuri neînsuflețite au fost trimise în România familiilor. Autoritățile italiene au făcut însă o eroare după ce au trimis în locul unei victime de origine română, un italian.

Trupul bărbatului român a fost între timp repatriat, dar cel al italianului va trebui să fie deshumat și trimis înapoi în Italia, informează Digi 24. Ministerul Apărării Externe a transmis un comunicat prin care cere tratarea problemei cu maximă seriozitate.

„Referitor la cazul semnalat de dumneavoastră, vă informăm că, dintr-o eroare în procesul de identificare a cadavrelor victimelor decedate în urma seismului din Italia Centrală, unul din corpurile neînsuflețite a fost atribuit unuia dintre cetățenii români decedați la Amatrice și transportat în România la data de 27.08.2016, în vederea înhumării.

Eroarea a fost descoperită în cursul acestei săptămâni, când, pe baza unor teste ADN, s-a stabilit că trupul cetățeanului român în cauză se afla, de fapt, la morga spitalului din Rieti. Cu sprijinul Ambasadei României la Roma, rămășițele pământești ale cetăţeanului român au fost deja repatriate.

Corpul neînsuflețit al cetăţeanului italian transportat, din cauza erorii de identificare, în România, urmează a fi exhumat și transportat în Italia.

Rugăm tratarea acestui caz cu respectul cuvenit faţă de familiile cetăţenilor români care au decedat în urma cutremurului din Italia Centrală, familii care continuă să se confrunte cu consecinţele dramatice ale acestei tragedii”, a transmis MAE, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net