Erupţia vulcanului Kilauea, din Hawaii a distrus suprafeţe impresionante din cartieruol rezidenţial Leilani. Însă în ciuda pericolului, localnicii continuă să ignore avertismentele şi merg lângă râurile de lavă pentru a-şi prepara mâncarea. Până în prezent, au fost distruse 71 de case.


Vulcanul Kilauea dă semne clare că pregăteşte o erupţie iminentă de anvergură, avertizează autorităţile locale şi specialiştii americani în geofizică. Însă în timp ce casele lor sunt distruse de valul de lavă, localnicii se distrează cum pot. Aşa se face că începând de luni a fost emis avertismentul oficial care informează localnicii că se află în pericol de moarte.

gettyimages-962325124.jpg

kilauea, eruptie, rauri lava, hawaii
Turiştii au invadat insula pentru a se poza cu vulcanul
Foto: Guliver / Gettyimages

“Dacă vântul se înteţeşte, vă expuneţi la norii de dioxid de sulf şi acid sulfuric care vă pot ucide pe loc. Este interzis că faceţi grătar la căldura produsă de lavă. Îndepărtaţi-vă de pericol, nu vă jucaţi cu forţa naturii”, a punctat pe pagina de Twitter SUA Gelogical Survey.

gettyimages-962635286.jpg

vulcanul kilauea, lava, localnici, gratare, hawaii
Peste 70 de case au fost topite de lavă în cartierul Leilani
Foto: Guliver / Gettyimages

Nivelul de toxicitate al aerului de pe insulă a ajuns demult în zona de alarmă maximă. Însă turiştii şi localnicii amatori de senzaţii tari continuă să ignore avertismentele.

 
 
Loading...