Atentatele din Egipt, revendicate de ISIS. Zeci de morți și răniți

Ultima actualizare:

    Explozie într-o biserică din EgiptFoto: captură video
Explozie într-o biserică din EgiptFoto: captură video

Duminica Floriilor, 9 aprilie, s-a dovedit a fi blestemată pentru zeci de participanți la slujbă dintr-o biserică din orașul Tanta, la 96 de kilometri de Cairo, în nordul Egiptului. O explozie a avut loc în incinta lăcașului de cult, ce a dus la moartea a 28 de persoane și rănirea altor 40, anunță Digi24.

Biserica Mar Grigis este una coptă, ce ține de Biserica Ortodoxă din Alexandria. Copții din Egipt sunt cea mai mare comunitate creștină din Orientul Mijlociu.

Creștinii copți reprezintă aproape 10 la sută din populația de 91 de milioane de locuitori a Egiptului. Ei își bazează credința pe învățăturile apostolului Marcu, care a introdus creștinismul în Egipt. 

Update 17.45: Cele două explozii de la bisericile din Egipt au fost revenidcate de gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS), anunță agerpres.ro.

Update 17.05: Potrivit Mirror.co.uk, numărul morților a crescut la 41 în urma atentatului. 

Update 15.15: În urma primei explozii din orașul Tanta, în Biserica Mar Grigis, bilanțul morților trece de 30, iar, în urma celei de-a doua, numărul răniților a crescut la 65.

Update 14.40:  Potrivit AFP, o nouă explozie s-a produs duminică în fața catedralei din orașul Alexandria, al doilea oraș ca mărime al țării, acolo unde se află și sediul Bisericii Copte. O mașină-capcană a sărit în aer la scurt timp după ce Papa Theodoros al II-lea (șeful Bisericii Copte din Alexandria) părăsise catedrala pentru a merge în orașul Tanta, unde duminică dimineața a avut loc un adevărat carnagiu în biserica coptă, vizată de o puternică explozie.

Potrivi Egiptian Streets, 8 persoane au murit și peste 30 sunt grav rănite în urma celei de-a doua explozii. Papa Theodoros este în siguranță.

Update 12.45: Cel puțin 28 de persoane au murit în urma exploziei ce a avut loc într-un locaș creștin din localitatea Tanta. 


    Masacru în Duminica FloriilorFoto: Twitter
Masacru în Duminica FloriilorFoto: Twitter

Comunitatea lor a mai fost vizată și în trecut de atentate sângeroase. Cel puțin 25 de oameni au murit și 49 au fost răniți în decembrie, după ce o bombă a explodat în cea mai mare catedrală coptă din Cairo.

Mai mulți martori au afirmat că ar fi vorba de două explozii ce au avut loc în Duminica Floriilor, însă oficialii locali nu au confirmat acest lucru.

în urmă cu doar trei săptămâni, Papa Francisc a vizitat Egipul și locașurile sale Sfinte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net