Facebook a ajuns să facă parte din viața multora dintre noi. Ne trezim și verificăm ce au mai scris prietenii de pe rețeaua socială, ce s-a mai întâmplat în lume sau ce vești am mai primit prin intermediul mesajelor private. Din când în când, rețeaua mai dă și erori, iar unele dintre ele pot fi cu adevărat macabre.


Vineri, 11 noiembrie, mai mulți utilizatori de Facebook s-au trezit că pe paginile lor a apărut un afișaj memorial care le anunța prietenii virtuali că au murit. Multe persoane au intrat în panică și au început să-și contacteze în disperare rudele și amicii.

Din fericire, situația s-a remediat, dar printre "victime" s-a numărat chiar și fondatorul rețelei, Mark Zuckerberg. Pe contul lui a apărut următorul text: "Sperăm că oamenii care-i iubesc pe Mark se vor simți alinați de lucrurile pe care celilalți le împărtășesc pentru a-l ține minte și pentru a-i sărbători viața".

mark.jpg

mark zuckerberg
Contul lui Mark Zuckerberg a fost și el afectat de alarma falsă
Foto: captură Facebook

 

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat, citat de BBC: "Aceasta a fost o eroare teribilă, dar am reușit să o remediem. Ne pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat".

Din 2015, rețeaua socială cu cei mai mulți utilizatori oferă posibilitatea de a seta dacă vrei ca apropiații să scrie pe pagina ta după ce ai murit sau dacă îți dorești contul șters după trecerea în neființă.

 
 
Loading...