Facebook şi Instagram au picat în mai multe ţări,inclusiv România, miercuri, 13 martie, după orele 18.00. Utilizatori din mai multe state din Europa şi din Statele Unite ale Americii au semnalat eroarea, iar reprezentanţii reţelei de socializare au făcut public un mesaj în care au confirmat existenţa problemei, menţionând că lucrează intens pentru a remedia defecţiunea.


Update 21.26: Reprezentanţii Facebook au emis un nou comunicat în care îi asigură pe utilizatori că eroarea nu se datorează unui atac cibernetic DDOS. 

Ce înseamna DDoS ?

DDoS înseamnă Distributed Denial of Service. Atac concertat pentru blocarea accesului la servicii.
Atacul DDoS este o acțiune întreprinsa de unul sau mai mulţi atacatori împotriva unul site, server, serviciu online, etc. Atacul este menit să provoace cât mai multe distrugeri. Atacul DDoS este o acțiune distructivă, cu scopul de a paralizarea un server prin orice metodă, informează videotutorial.ro. 

Facebook a picat în mai multe ţări, funcţionalitatea reţelei de socializare fiind redusă, utilizatorii nu au acces la postarea pe profilele personale, pe pagini, în grupuri, la jocurile de pe Facebook sau la mesageria Facebook. Mai mult decât atât funcţia care primate distribuirea postărilor  este indisponibilă. Eroarea este una la nivel mondial, iar echipa Facebook a transmis un mesaj prin care confirm existenţa problemei şi menţionează că lucrează pentru a remedia eroarea în cel mai scurt timp cu putinţă.

eroare-facebook

Pe hartă sunt marcate ţările în care au fost raportate probleme ale reţelei de socializare Facebook

„Facebook este oprit temporar pentru lucrări necesare de întreţinere, însă îl vei putea accesa din nou peste câteva minute. Între timp, citeşte mai multe despre motivul pentru care vezi acest mesaj. Îţi mulţumim pentru răbdarea ta, pe durata îmbunătăţirii site-ului nostru” este mesajul transmis de Facebook, potrivit independent.co.uk.
 

Loading...