Organizatorii unei curse de ciclism pentru femei din Belgia, numită „Flanders Diamond Tour”, au făcut o gafă de proporții la ceremonia de premiere. Participanții au numit evenimentul „o rușine totală”.


Marijn de Vries, o ciclistă profesionistă olandeză, dar și jurnalistă, a publicat pe profilul ei de pe o rețea socială o fotografie ce surprinde premierea de la cursa de ciclism pentru femei „Flanders Diamond Tour”, împreună cu mesajul „o rușine totală”. Și ea, dar și mulți alți participanți la eveniment au considerat incidentul ca fiind unul sexist, potrivit cosmopolitan.com.

În fotografie apar ciclistele premiate pe podium, iar la baza podiumului sunt patru domnișoare îmbrăcate în nimic altceva decât costume de baie.

cursa_ciclism_femei_costum_de_baie.jpg

cursa ciclism femei costum baie
Cele patru femei în costume de baie erau manechine la o agenție de hostesse
foto: arhiva personală

 

Acesta este podiumul de la concursul «Flanders Diamond Tour» de astăzi, o cursă de femei. O rușine totală”, spune Marijn pe profilul ei de pe Twitter. După ce au văzut acest mesaj, organizatorii evenimentului, Lotto Cycling Cup, i-au răspuns femeii, spunând că ei nu își asumă responsabilitatea pentru acest incident, însă nu au evitat să își ceară scuze: „Noi, Lotto Cycling Cup, nu suntem responsabili pentru acest spectacol”, au spus aceștia, după ce, anterior, au publicat mesajul „Noi, Lotto Cycling Cup, vrem să vă cerem scuze pentru spectacolul cumplit, îl considerăm, de asemenea, nepotrivit”.

Una dintre participantele la cursă și la eveniment chiar a modificat o fotografie în semn de protest. Aceasta a găsit o poză cu premierea unui astfel de concurs, dar pentru bărbați, și a adăugat lângă podium patru bărbați îmbrăcați numai în costume de baie.

cursa_biciclisti_barbati.jpg

cursa biciclisti barbati
O participantă la eveniment a prostestat prin modificarea unei fotografii de la o cursă de ciclism pentru bărbați
foto: arhiva personală

 

Cele patru femei care au apărut pe jumătate dezbrăcate de lângă podium sunt manechine la firma „No Limit”, o companie ce oferă modele pentru a apărea la orice tip de evenimente, de la grătare organizate în curtea din spate a casei, până la petreceri organizate la serviciu. Directorul lor, cunoscut numai sub pseudonimul Gerrid, a declarat că nu înțelege care este problema și chiar a râs atunci când i s-a sugerat că incidentul a fost unul sexist: „Câteodată, în timpul cursei, femeile merg pe biciletă cu bluzele descheiate”, a adăugat bărbatul. Acesta a mai spus că nu își va cere scuze pentru incident.

 
 
Loading...