Pompierii din Hamburg, în Germania, au fost plasaţi în stare de urgenţă, după formarea unei tornade, scriu Le Figaro şi The Washington Post.


În total 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi şi au intervenit de aproape 200 de ori, din cauza multiplelor pagube, potrivit publicaţiei franceze.

Amploarea pagubelor era necunoscută şi nu se ştia nici dacă există victime, adaugă Le Figaro.

Două tornade s-au format în nordul Germaniei şi au evoluat duminică una lângă cealaltă, potrivit WP.

Ele au traversat o zonă rurală slab populată, la aproximativ 100 de kilometri nord de Hamburg, fără să producă pagube importante şi nici victime, potrivit presei locale, citate de ziarul american.

Tornadele sunt mult mai puţin frecvente în Europa decât în Statele Unite. În medie 300 de tornade au loc anual în Europa, în timp ce în Statele Unite au loc peste 1.200 pe an.

Germania "înregistrează doar zece (tornade) pe an (şi) pare să se afle în apropierea zonei afectate de tornade în Europa, care se întinde din nord-estul Franţei până în Polonia", potrivit site-ului specializat USTornadoes.com.

Cazurile de tornade duble sunt foarte rare pe continentul european, iar pe cel american sunt un fenomen aproape neobişnuit. Cel mai recent caz de tornadă dublă a avut loc în iunie 2014 la Pilger, în Nebraska.

O masă de aer cald, instabilă, deasupra Europei Centrale a provocat furtuni neobişnuite în Germania. Temperaturile au fost mai mari cu cinci-zece grade decât media, iar nivelul umezelii a fost deobişnuit de ridicat.

Europa a fost afectată de intemperii săptămâna trecută. Aproximativ 80 de persoane au fost trăsnite la un concert rock, la vest de Frankfurt, vineri, iar concertul a fost anulat.

De asemenea, cel puţin 18 persoane au murit în inundaţii. La Paris, unde Sena a atins cel mai înalt nivel din 1955 încoace, mii de opere de artă au fost mutate de la Luvru, pentru a fi ferite de ape.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: