FOTO Ce sexy e noul preşedinte al Croaţiei!

Ultima actualizare:

    Sexy la plajăwww.fokus.ba
Sexy la plajăwww.fokus.ba

Este cât se poate de evident că noul preştedinte ales al Croaţiei va creşte audienţa emisiunilor de ştiri.

Populaţia a ieşit masiv la vot şi Kolinda Grabar Kitarovic (46 de ani) a câştigat alegerile cu un procent de 50,4% din voturi, în dauna preşedintelui în exerciţiu, Ivo Josipovic, care a întrunit doar 49.6% din opţiunile electoratului, după numărarea a 99,3% din voturi. 

„Vă promit: Croaţia va fi o ţară bogată şi prosperă, una dintre ţările cel mai dezvoltate ale Uniunii Europenii şi din lume", a declarat ea, potrivit publicației croate Fokus.

În această ţară, care de şase ani se confruntă cu o criză economică gravă, după primul tur organizat în urmă cu două săptămâni, Josipovici, în vârstă de 57 de ani, jurist de profesie şi compozitor de muzică clasică, care a candidat pentru un al doilea mandat de cinci ani, a devansat-o la diferenţă mică pe fosta şefă a diplomaţiei (2005-2008).

Rezultatul primului tur i-a adus o lovitură dură lui Josipovici, candidatul coaliţiei de stânga aflate la putere (SPD), pe care sondajele îl considerau iniţial ca fiind marele favorit.

Alegătorii din această ţară cu 4,2 milioane de locuitori au sancţionat lipsa de fermitate a lui Josipovici în faţa incapacităţii Guvernului de a redresa economia.

În cursul zilei, după ce a votat, Grabar Kitarovici a promis să „abordeze cu îndrăzneală şi hotărâre toate problemele din cauza cărora suferă ţara".

„Sunt convinsă de victoria mea. Cred că cetăţenii vor alege schimbarea pentru (...) dezvoltare, creştere economică şi stabilitate socială", a afirmat ea.

După primul tur, premierul Zoran Milanovici a recunoscut că performanţele economice slabe ale Cabinetului său au reprezentat „o povară" pentru preşedintele în exerciţiu.

Croaţia este în recesiune aproape permanentă din 2008, iar datoria publică a acestei ţări reprezintă aproximativ 80 la sută din PIB. Nivelul şomajului se apropie de 20 la sută, un tânăr din doi neavând loc de muncă.

Conservatorii din cadrul Comunităţii Democratice Croate (HDZ) vor să profite de această situaţie pe scena politică în vederea alegerilor legislative prevăzute pentru sfârşitul lui 2015.

Cei doi candidaţi au promis să redreseze economia, chiar dacă aceste atribuţii nu ţin de funcţia prezidenţială. În termenii Constituţiei croate, preşedintele dispune de atribuţii limitate. El este comandantul suprem al forţelor armate şi gestionează împreună cu Guvernul politica externă, informează Mediafax.

Așa arăta în tinerețe

Potrivit publicației croate Focus, Kolinda Kitarovic este cel de-al patrulea preşedinte croat, de la obţinerea independenţei ţării. Născută la 29 aprilie 1968 în Lubarska (Grobnik), Kolinda studiat în oraşul Rijeka la școala primară, gimnazială și apoi la liceu. În ultimul an de liceu, însă, a plecat în Statele Unite ale Americii, într-un program de schimb de elevi. Apoi, a urmat facultatea de Filosofie din Zagreb, în limbile engleză şi spaniolă, și a dat licența în 1993. După absolvire, a devenit membru al Comunităţii Democratice Croate (HDZ).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net