Franţa a lansat miercuri campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu a treia doză. Iniţiativa este dedicată persoanelor în vârstă şi celor vulnerabile, pentru a compensa scăderea imunității după câteva luni de la inoculare.


„Cu acest rapel veţi fi protejaţi pentru lunile următoare”, i-a spus ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, într-un centru de vaccinare parizian, unei persoane ce urma să primească al treilea vaccin, după ce a fost vaccinată cu ambele doze la începutul acestui an.

Franţa, campanie de vaccinare cu a treia doză

Ministrul francez a precizat, într-o conferinţă de presă, că 200.000 de persoane şi-au făcut deja programări pentru această doză de supra-rapel, relatează AFP.

Franţa a lansat noua campanie de vaccinare pentru persoanele cu vârste de peste 80 de ani, cele imunodeprimate sau pentru alte persoane considerate cu un risc ridicat de a dezvolta o formă gravă de COVID-19, aşa cum sunt bolnavii de cancer aflaţi sub tratament oncologic sau pacienţii care au nevoie de dializă.

În cursul săptămânilor următoare, campania de administrare a celei de-a treia doze va fi extinsă la toate persoanele cu vârste de peste 65 de ani, precum şi la alte categorii de persoane cu risc de a dezvolta forme grave de COVID-19, aşa cum sunt cei care suferă de obezitate sau de diabet.În total, Ministerul francez al Sănătăţii estimează că 18 milioane de francezi vor fi vaccinați în cadrul acestei campanii, potrivit Digi 24.

 
 
Loading...