Fuge de răspundere! Nigel Farage demisionează din fruntea UKIP!

Ultima actualizare:

    Nigel Farage se bucură că Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană
Nigel Farage se bucură că Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană

Nigel Farage, politicianul simbol al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și-a dat demisia din fruntea partidului UKIP.

„În timpul referendumului am spus că îmi vreau țara înapoi. Acum, îmi doresc să îmi recapăt viața”, a spus Farage în timpul unei conferințe de presă susținută luni. 

Farage mai demisionase odată în mai 2015, după ce ratase șansa de a fi ales ca parlamentar. Imediat și-a schimbat decizia însă, de această dată, politicianul a dat asigurări că acest lucru nu se mai întâmpla. 

„Am decis să fac un pas în spate. Victoria taberei pro-Brexit de la acest referendum a însemnat împlinirea ambiției mele politice. Am venit în această luptă deoarece voiam o națiune suverană. Nu mi-am dorit să fiu un politician de carieră. UKIP stă bine în preferințele alegătorilor. În timp ce este sigur că noi vom părăsi Uniunea Europeană, termenii divorțului nu sunt cerți”, a spus Farage. 

Background

Se aud și astăzi suspine după rezultatul referendumului din Marea Britanie care a avut loc pe 23 iunie. 52% din populație a votat ieșirea țării din Uniunea Europeană iar harta geopolitică a lumii începe să se remodeleze. Deși amenințarea se prefigura la orizont, nimeni nu era în stare să conștientizeze că acest lucru chiar avea să se întâmple.

În politica britanică este haos. Premierul David Cameron a anunțat că demisionează la doar câteva ore de la anunțarea rezultatului, lăsându-și Partidul Conservator divizat între cei care doreau rămânerea în UE și cei care au exultat după aflarea deznodământului. În plus, a anunțat că lasă în seama succesorului său sarcina de a decide drumul Marii Britanii spre ieșirea din UE, lăsând baltă o țară întreagă. 

De partea cealaltă a spectrului politic, Laburiștii sunt în plină dizolvare. Liderul Jeremy Corbin s-a confruntat cu demisii în masă din partea parlamentarilor săi și s-a mai trezit și cu un vot de neîncredere în interiorul partidului. 

Inclusiv David Cameron l-a sfătuit să demisioneze. „Ar fi în interesul partidului meu să rămână acolo și nu în al interesului național. Dar, prietene, pentru numele lui Dumnezeu, pleacă!” Totuși, cine mai acceptă sfaturi de la Cameron? 

Deocamdată, Corbyn nu pleacă nicăieri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net